Mijn teamgenoten tijdens de kookworkshop van Neff maakten een prachtig en verrukkelijk gerecht. Op de foto’s mag het er dan wel heel fancy en restaurantwaardig uitzien, thuis kun je dit dessert ook prima namaken. Je hebt er helemaal geen lastige ingrediënten of dure producten voor nodig, maar ik kan je wel garanderen dat het eindresultaat geweldig is. Daarnaast is het ook nog een vrij gezond toetje en dus kun je het je wel eens veroorloven om deze Griekse yoghurt met gegrilde mango te maken.
Wat heb je nodig? (2 porties)
- 2 (kleine) bakjes Griekse yoghurt
- 1 rijpe mango
- 4 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels quinoa
- basilicum
1. Schil de mango en snijd hem in dunne partjes. Hak ook alvast de verse basilicum fijn.
2. Verhit de gembersiroop in een kleine koekenpan. Breng het geheel aan de kook en laat het bubbelen tot het de dikte van honing heeft. Voeg vervolgens de quinoa toe en bak een paar minuten mee tot het lichtbruin begint te kleuren.
3. Stort het quinoamengsel op een met bakpapier beklede bakplaat -let op, de quinoa is heel erg heet- en laat het volledig afkoelen. Breek de gekarameliseerde quinoa vervolgens in kleinere stukken.
4. Terwijl de quinoa ligt af te koelen grill je de mango in een grillpan. Niet te lang, net totdat de mango mooie grillstrepen begint te vertonen.
5. Schep de Griekse yoghurt in een kommetje en leg hier de gegrilde mangopartjes bovenop. Verdeel de stukjes gekarameliseerde quinoa hier overheen en strooi het geheel af met de fijngehakt basilicumblaadjes.
Ziet er heerlijk uit!
Je mag mango niet mengen met zuivelproducten! Dat kan tot allergische reacties leiden!
Daar heb ik nog nooit van gehoord. Kun je vertellen waarom het niet mag of hoe het tot allergische reacties kan leiden?