Fastfood Friday: Kokoskoeken met chocolatechips

Ik ben zelf niet zo heel erg van het bakken in de zomermaanden maar als ik dan toch de keuken in wil voor iets zoets, kies ik bij voorkeur voor iets dat heel snel klaar is of weinig moeite kost. Bij deze kokoskoeken met chocolatechips is dat allebei het geval. Goed, je moet het beslag voor de koeken even een uurtje op kamertemperatuur laten rusten maar voor het beslag zelf hoef je weinig moeite te doen en ook het bakken in de oven is zo gepiept.

Deze kokoskoeken zijn geïnspireerd op het recept van Rutger dat ik eerder met je deelde. In plaats van stukken witte chocolade gebruikte ik deze keer bakvaste chocolatechips. Die blijven tijdens het bakken in de oven hun vorm behouden en zorgen voor een knapperige bite in de koeken. Dat vind ik zelf wel heel lekker, de koeken zijn verder namelijk vrij zacht.

Met dit recept maak je in totaal 10 flinke koeken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om ze wat kleiner te maken, maar ik vind ze zelf perfect zo. Na het eten van één koek zit je behoorlijk vol maar ach, dat hoort er ook een beetje bij. Ze zijn in ieder geval een stuk lekkerder dan de koeken die je uitsluitend maakt met eiwit en kokos.

Bewaar de kokoskoeken met chocolatechips luchtdicht buiten de koelkast; dan blijven ze zeker een dag of vier-vijf goed. Als ze het al zolang redden dan hè.

Kokoskoeken met chocolatechips

Kokoskoeken met chocolatechips

No ratings yet

Kokoskoeken met chocolatechips

Zin in zelfgemaakte koeken maar wil je er niet al teveel moeite voor doen? Maak dan deze kokoskoeken met chocolatechips. Plakkerig, smeuïg en gewoon héél erg lekker.
Porties10 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 175 g kristalsuiker
  • 200 g geraspte kokos
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 1 el custardpoeder
  • 200 g bakvaste chocolatechips

Instructies

  • Spatel alle ingrediënten voor de koeken door elkaar.
  • Laat het koekmengsel minimaal 1 uur rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
  • Schep met behulp van een ijslepel kleine bolletjes van het koekbeslag op de bakplaat.
  • Bak de kokosbollen in het midden van de oven in 13-18 minuten gaar. Laat ze afkoelen en bewaar de koeken vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.
Gang: tussendoortje
Trefwoord: Bakken, chocolatechips, fastfood friday, koekjes, kokoskoeken, kokosmakronen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kokoskoeken met chocolatechips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close