Carrotcake havermoutkoeken

Zullen we het beste van twee werelden eens met elkaar combineren? Naast cheesecake ben ik groot liefhebber van carrotcake en het liefst zou ik iedere week wel taart willen eten, maar ja… da’s ook weer zo wat. Om nou iedere week een taart te bakken voor thuis voelt ook weer zo decadent. Maar daar heb ik iets op bedacht! Ik maakte namelijk carrotcake havermoutkoeken. En hoewel ik altijd vind dat het gebruik van havermout doet vermoeden dat een recept gezond is, is dat bij deze koeken niet het geval. Ik gebruik namelijk gewoon echte boter en echte suiker want soms moet je gewoon willen zondigen. Deze koeken zijn geschikt voor mensen die dol zijn op chewy koekjes, ze zijn namelijk niet krokant. Maar wél heel erg lekker – zeker als je ze voorziet van zoet glazuur, jum.

Carrotcake havermoutkoeken

4 van 1 stem

Carrotcake havermoutkoeken

Voor de echte liefhebber van chewy koekjes zijn deze Carrotcake havermoutkoeken een to bake voor het weekend. Voorzie ze van een lekker zoet glazuur, dan lik je (letterlijk) je vingers erbij af. Zo goed!
Porties12 koeken
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 125 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-aroma
  • 125 g havermout
  • 125 g patentbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 50 g walnoten - grof gehakt
  • 75 g wortel - geraspt

Glazuur

  • 50 g poedersuiker
  • 1 el water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg een voor een de eieren toe. Doe ook de vanille-aroma in de kom.
  • Voeg de havermout, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat en een snuf zout toe en spatel het geheel tot een stevig koekdeeg. Spatel tot slot ook de walnoten en wortel door het koekbeslag.
  • Vorm met je handen 12 bolletjes van het koekdeeg en leg deze verspreid over de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte tussen de bolletjes koekdeeg.
  • Bak de havermoutkoeken in het midden van de oven in 15 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.
  • Meng voor het glazuur de poedersuiker en het water. Drizzle het glazuur over de koeken en laat even opstijven.
Gang: snacks, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: carrotcake, chocokoeken, havermoutkoeken, koekjes, recept

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden!

Carrotcake havermoutkoeken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close