Getest: Kip Korma, vers vs. pakje

Een paar weken geleden kwam een PR bureau bij mij langs om de nieuwste producten van Kumar’s Curries & Bumbu’s te presenteren. Door heel Azië zijn curry’s en boemboe’s de basis voor bereiding van kip, vis, vlees en groente en omdat dit in Nederland nog niet heel vaak wordt gedaan, wordt het tijd dat dit soort bereidingen meer aandacht krijgen. Kumar’s vond dit ook en daarom wilde ze mij (en ik nu jullie) kennis laten maken met de curry’s en boemboe’s van Kumar’s. Suresh Kumar, de ontwikkelaar van de recepten is continu op zoek naar de ultieme combinaties van kruiden, specerijen en andere ingrediënten. De producten die hij heeft ontwikkeld zijn dus uitsluitend met de beste kwaliteit ingrediënten bereid. Ik besloot de producten eens aan een flinke test te onderwerpen en maakte Kip Korma. Eerst een keer helemaal vers met uitsluitend verse ingrediënten en vervolgens nog een keer maar dan met de boemboe van Kumar’s!

De verse variant

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 15 gram geraspte kokos
  • 17 gram cashewnoten
  • 75 gram ghee (Indiase vorm van geklaarde boter)
  • 20 gram Korma masala (een speciale kruidenmix)
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 1 tomaat
  • 1 klein stukje gember (3 centimeter)
  • 400 gram kipfilet in blokjes

1. Snijd de ui en de knoflook in grove stukken. Schil de gember en hak de gember fijn. Verwijder tevens de zaadlijsten uit het chilipepertje en hak deze fijn. Maak de tomaat schoon en snijd fijn.

2. Verhit de ghee in een hapjespan met anti-aanbaklaag. Voeg de ui, knoflook, gember en chilipeper toe en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de cashewnoten en 15 gram kokos toe en bak dit 3 minuten mee.

4. Voeg de Korma Masala toe en bak dit 1 minuut mee tot de specerijen goed beginnen te geuren. Doe daarna de tomaten in de pan en schep het geheel even goed om. Zet het vuur uit.

5. Pureer alle ingrediënten uit de pan met een keukenmachine of staafmixer tot een boemboe en zet dit apart.

6. Verhit een beetje olie in dezelfde pan als je net hebt gebruikt en bak de kipblokjes hierin goudbruin en gaar.

7. Voeg de verse boemboe en de kokosmelk toe en roer het geheel door tot de boemboe is opgelost. Draai het vuur laag en laat de Kip Korma zo’n 10 minuutjes zachtjes doorkoken tot de kip gaar is.

Kip Korma

Het resultaat van de verse Kip Korma: een heerlijk romig maar toch enigszins pittig kipgerecht. Zelf serveerde ik het gerecht met rijst en zowel bij mij als mijn tafelgenoot viel het enorm in de smaak. Ondanks het pureren van de ingrediënten proefde je ieder ingrediënt ook nog afzonderlijk. Mocht je het lekker vinden om meer saus te hebben dan kun je ervoor kiezen om tijdens het koken meer kokosmelk toe te voegen. De Korma wordt hier weliswaar wat romiger van smaak door, maar blijft hoog op smaak. Dikke aanrader in ieder geval, maar misschien wel voor in het weekend. Dit gerecht maken kost gezien de voorbereidingen wel wat tijd.

Kumar’s Kip Korma

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram kipfilet
  • 1 pakje Kumar’s Korma specerijenpasta
  • 1 ui

1. Verhit een beetje olie in een hapjespan en doe hier de fijngesneden ui en de kip bij. Bak het geheel in ongeveer 5 minuten goudbruin.

2. Doe de inhoud van één pakje boemboe bij de kip en laat het geheel met deksel circa 8 minuten zachtjes garen.

Kip Korma

Het meest opvallende verschil is natuurlijk de bereidingstijd, waar je voor een verse Kip Korma toch echt wel even in de keuken staat, ben je met Kumar’s in no-time klaar. Dat maakt de ‘pakjesvariant’ wellicht wat toegankelijker voor een doordeweekse dag. Een opvallend ander verschil is dat de verse variant veel meer saus bevat. Logisch ook, want zoals je bij de bereidingswijze van Kumar’s hebt kunnen zien, wordt er geen vloeistof meer aan de boemboe toegevoegd. En ik moet eerlijk bekennen dat ik dit wel miste. De volgende keer zou ik zeker wat kokosmelk toevoegen, puur voor de romige smaak en om meer saus te verkrijgen. Overigens verwacht ik dat door toevoeging van kokosmelk de kleur van beide gerechten ook wat meer overeen zal komen. Kumar’s adviseert zelf overigens om crème fraîche of yoghurt aan het gerecht toe te voegen.

Qua smaak echter moet ik bekennen dat ik echt onder de indruk ben van de specerijenpasta van Kumar’s. De smaak komt erg overeen, al is de verse Kip Korma wel wat pittiger en complexer. De kenmerkende Korma smaak komt echter bij beide recepten erg goed door en dit is niet zo gek als je bedenkt dat de ingrediënten in de specerijenpasta identiek zijn aan die van het originele recept.

Hoewel mijn voorkeur uit gaat naar de verse Kip Korma gezien de complexe smaak en de romigheid, vind ik Kumar’s Korma specerijenpasta zeker een aanrader voor mensen die wel lekker willen eten maar niet zoveel tijd in de keuken willen doorbrengen, want ondanks de snelle bereidingswijze tover je toch een lekker maaltje op tafel. Wel even een beetje kokosmelk toevoegen tijdens het koken, want dat maakt het geheel toch net even wat romiger.

Kumar’s is sinds kort ook bij Albert Heijn te koop. De prijs per bakje is € 1,89.

Join the Conversation

  1. Susanne says:

    Leuk om zo een product te testen! Geeft mij ook meer een idee hoe lekker het nou precies is en of het echt de moeite waard is. Mijn voorkeur gaat vaak uit naar iets met een saus, als je het bij rijst eet. Maar gelukkig is dat snel op te lossen! Om te kijken of ik het überhaupt kip korma lust vind ik aantrekkelijk genoeg om zo’n zakje eens te proberen

  2. Rineke says:

    Jouw verse Korma ziet er toch wel een stuk smakelijker uit. Die ga ik binnenkort een keer maken.

  3. Bite food blog says:

    Die eerste ga ik zeker eens maken maar voor even snel doordeweeks in dat pakje prima denk ik.

  4. MySimplySpecial says:

    Wat leuk zo’n vergelijking!

  5. Sheela says:

    Ik ga vandaag of morgen Kip Korma maken :) ik ben benieuwd, het is de eerste keer x

    1. Sabine Author says:

      Ik ben benieuwd hoe je het vond! Heb je het helemaal vers gemaakt?

  6. Hester says:

    Leuk gedaan! Ik zou waarschijnlijk eerder voor de kant-en-klaarversie gaan omdat er in de zelfgemaakte versie heel veel ‘vreemde’ ingrediënten in zit die je niet dagelijks gebruikt en dan dus overhoudt, maar ik denk dat ik de verse variant nog wel wat lekkerder vind. Ook leuk omdat je dan ziet wat er precies allemaal in zit.

    1. Sabine Author says:

      Klopt, je hebt inderdaad wat apartere ingrediënten nodig voor de verse variant. Maar goed, al die ingrediënten komen dus ook terug in de boemboe.

  7. Ineke says:

    Wat altijd prima werkt en je gerecht toch net even het idee van vers te geven, is het “Een beetje van mezelf, een beetje van maggi” principe. De boemboe om niet alle, voor veel mensen vreemde, specerijen te hoeven zoeken maar dan met inderdaad kokosmelk, een paar lepels yoghurt en een handvol verse koriander naast die grote ui. Toch snel klaar maar Lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close