Gepofte zoete aardappel met chiligehakt en guacamole

Ik geloof dat ik al aardig wat recepten met zoete aardappel op OMF geplaatst heb, maar nog niet eerder eentje met gepofte zoete aardappel. Dus ja, die doen we dan ook maar even natuurlijk. Moet zeggen dat toen ik dit klaarmaakte, ik me eigenlijk bedacht dat een zoete aardappel poffen heel makkelijk is. Dus waarom doe ik dat niet vaker? Toch maar eens doen. Want terwijl de oven het werk doet voor deel één van dit gerecht, kun je aan de slag met deel twee en drie. Het gehakt en de guacamole. Het gehakt heb ik lekker pittig gemaakt, niet te, maar lekker. Al verschillen smaken natuurlijk dus pas het recept vooral aan naar hoe jij het lekker vindt. De guacamole maak je heel gemakkelijk door de avocado te prakken en er rode ui, citroensap en komijn (hèt geheime ingrediënt) doorheen te roeren. Maak het gerecht af met een dot frisse Griekse yoghurt. Een fijne snelle voor doordeweeks dit recept!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

No ratings yet

Gepofte zoete aardappel met chiligehakt en guacamole

Porties2 personen

Ingrediënten

Chiligehakt

  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 teen verse knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 2 tl paprikapoeder smoke
  • 100 ml runderbouillon
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el maïzena

Overig

  • 4 kleine of 2 grote zoete aardappelen
  • 2 avocado's
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper
  • zout
  • een paar dotten Griekse yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de zoete aardappelen schoon met water, dep ze droog en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de aardappelen met een vork. Schuif in de oven voor 30 minuten.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor het gehakt en rul het gehakt gaar in een koekenpan. Voeg op het laatst de maizena toe om het gehakt een beetje te binden.
  • Maak daarna de guacamole door de avocado's te prakken en te mengen met de rode ui, het citroensap, de theelepel komijnpoeder en een beetje peper en zout.
  • Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden. Breek ze een beetje open en vul met het gehakt, een dot guacamole en een dot Griekse yoghurt.

Join the Conversation

  1. Leuk recept! Maar 500 gr. gehakt voor 2 personen. Klopt dit wel?

    1. Hoi Erna,

      Ja dit klopt wel. Het gehakt verdeel je over de zoete aardappels (in mijn geval waren dat kleine) en zo eet je al gauw 250 gram per persoon. Maar, doe vooral wat je zelf wilt natuurlijk want minder mag altijd. En dit recept kan ook voor 2-3 of misschien wel vier personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close