Een poosje geleden deelde ik een recept voor kaneelkoekjes en ik kreeg een paar keer de reactie dat het net Snickerdoodles waren. Snickerdoodles hebben helemaal niets te maken met Snickers, het zijn namelijk zachte kaneelkoekjes. En daar zit ‘m ook al direct het verschil met de kaneelkoekjes die ik eerder deelde: deze Snickerdoodles zijn echt nog een beetje zacht. Ik heb het recept een beetje aangekleed door in ieder koekje een zacht karamelsnoepje te verstoppen, deze gaat in de oven namelijk licht smelten waardoor je echt zo’n chewy karamelhap krijgt als je deze koekjes eet. Súper lekker!
Snickerdoodles met karamel
Benodigdheden
- elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
Koekjes:
- 375 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 1 tl citroensap
- 1/2 tl zout
- 225 g roomboter - zacht
- 200 g kristalsuiker
- 125 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 8 Werther's Soft caramels
Kaneelsuiker:
- 50 g kristalsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
Instructies
- Doe alle ingrediënten, m.u.v. de Werther's in de kom van de keukenmachine en kneed het geheel tot een egaal en zacht koekdeeg.
- Pak het koekdeeg in plasticfolie in en laat het een uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Snijd de Werther's Soft Caramels een keertje doormidden.
- Vorm 16 bolletjes van het koekdeeg en druk in ieder koekje een karamelsnoepje.
- Schep de kristalsuiker en kaneelpoeder door elkaar. Wentel de koekballetjes door de kaneelsuiker.
- Verspreid de koekballetjes over de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte, de koeken lopen namelijk uit! Gebruik eventueel twee bakplaten.
- Bak de Snickerdoodles in het midden van de oven in 12-15 minuten gaar.
- Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze eet.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Kan je in plaats van kaneel, ook gebruikmaken van speculaaskruiden?
En mag je de baksoda eruitlaten of vervangen door nog een lepeltje bakpoeder?
Hi Sabine! Is het mogelijk om dit deeg in te vriezen? Met of zonder de karamel?
Dit koekdeeg kun je prima invriezen, ook al met de karamel.