Video: Bananenbroodmuffins met aardbei

Ik ben vanaf deze week weer Paleo aan het eten, of in ieder geval wat gezonder aan het eten, en daarom moest ik weer op zoek naar healthy snacks. Bananenbrood is bij mij een grote favoriet maar op den duur vind ik het toch een beetje saai worden. Bovendien zijn de aardbeien nu volop in de aanbieding en in het seizoen, dat ik het zonde vind om daar helemaal niets mee te doen. En daarom besloot ik eens flink te variëren met bananenbrood. Ik maakte bananenbroodmuffins en voegde daar aardbeien aan toe. Niet alleen zijn de muffins een stuk makkelijker te eten omdat het minder kruimelt, ze zijn ook wat veilig om mee te nemen zonder dat ze uit elkaar vallen. En bovendien zijn ze onwijs lekker. De aardbeien maken de muffins lekker zoet en eigenlijk heb je niet eens het idee dat je gezond aan het snacken bent. Ik zou deze muffins namelijk net zo lief eten als de slechte blueberrymuffins bijvoorbeeld. En dat zeg ik niet snel!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (12 stuks)

 • 150 gram amandelmeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 1 theelepel vanille-aroma
 • 75 gram verse aardbeien

Check de video voor de werkwijze!

Bananenbroodmuffins met aardbei

Join the Conversation

 1. veronique says:

  Lekker zomers en gezond! Jum, die neem ik mee

 2. Joyce says:

  Dit zier er heerlijk uit! Ook leuk voor de zomer om eens wat frisse en fruitige smaken te gebruiken :)

 3. Margot says:

  Dat ziet er leuk en lekker uit!

 4. jettie says:

  HOI!

  Ik ben heel erg benieuwd waar jullie vanille poeder, aroma etc kopen.
  In de supermarkt heb je vanille suiker, weetniet of dit wel zo gezond is?

  Groetjes

 5. Laura says:

  Net gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Ik neem er nog 1 :P

 6. Tamara says:

  Lekkere muffins hmm!

 7. Vivian says:

  Kan dit ook met gemalen havermout ipv amandelmeel of worden ze dan te droog?

 8. Marjolein says:

  Klinkt heerlijk! Alleen in de video vul je 6 vormpjes en in recept staat voor 12? Klopt dit?

  1. Sabine Author says:

   Ja, dat klopt. Mij 12 vormpjes zien vullen is ook zo eentonig ;) Het recept is in ieder geval voor 12 muffins.

 9. Vanity says:

  Hoeveel calorieën bevat 1 cakeje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close