Chinese karbonades van de barbecue

Gesponsord – Toen het merk Lee Kum Kee mij benaderde met de vraag of ik eens iets met hun producten wilde maken hoefde ik daar niet lang over na te denken. Zoals jullie zo langzamerhand wel weten ben ik dol op Aziatische gerechten en mag je mij daar af en toe (af en toe, dus niet iedere nacht!) rustig voor wakker maken. Lee Kum Kee doet misschien wel een belletje bij je rinkelen, het is namelijk ’s werelds grootste leverancier van authentieke Chinese sauzen én meneer Lee – inderdaad, oprichter van – is de uitvinder van Oestersaus. Hoewel het allemaal begon met oestersaus is dit lang niet meer het enige product dat Lee Kum Kee maakt. Met natuurlijk gebrouwen sojasaus, diverse chilisausen en talloze andere dip- en kruidensausen kun je je lol niet op. En daarom ging ik aan de slag met één van Lee Kum Kee’s sauzen: de Char Siu saus. Deze saus is multi-inzetbaar maar zelf vind ik hem vooral heel erg lekker op de barbecue, het is namelijk een geweldige marinade voor deze Chinese karbonades!

Wat heb je nodig? (2 karbonades)

 • 2 schouderkarbonades à 150 gram/stuk
 • 1 eetlepel Chinees 5-kruidenpoeder
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
 • 2 eetlepels Lee Kum Kee Char Siu saus + extra
 • peper en zout

1. Dep de karbonades droog met een vel keukenrol.

2. Schep de chilipoeder, de knoflookpoeder, de basterdsuiker en wat peper en zout door het Chinees 5-kruidenpoeder en wrijf de karbonades aan weerszijden met de dry rub in.

3. Smeer de karbonades vervolgens in met de twee eetlepels Lee Kum Kee Char Siu saus en laat de karbonades minimaal twee uur in de koelkast marineren.

4. Steek de barbecue aan. Vergeet niet om het rooster in te vetten met een beetje olie!

5. Leg de karbonades op het rooster van de barbecue. Schroei de karbonades op het heetste gedeelte van de barbecue aan weerszijden dicht. Smeer de dichtgeschroeide kanten van de karbonades in met extra Char Siu saus.

6. Gaar de karbonades op een iets minder warm deel van de barbecue in ongeveer vijf minuten.

Serveer de Chinese karbonades met een lekkere coleslaw, op een broodje of bij de Tjap Tjoy (laat de kip dan achterwege).

Mocht je nou niet zo dol zijn op Char Siu dan kan ik je de Knoflooksaus met zwarte bonen ook van harte aanbevelen. Deze gaat perfect samen met een stukje ossenhaas. Ook lekker is de Peking-Eendsaus met eend uiteraard of de Pruimensaus die je kunt gebruiken als dressing voor salades, als glazuur voor gegrild vlees of zelfs als ingrediënt voor desserts.

Benieuwd naar de andere producten van Lee Kum Kee of wil je meer recepten zien? Check dan de website en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief.

Chinese karbonades van de barbecue

Dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij Lee Kum Kee

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 309765484
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 309765484

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Dat ziet er goed uit! Wij hebben ook wel vaak sauzen van dit merk in huis.

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Ziet er enorm mals en smaakvol uit :D

 3. Samantha - Daily Pleasures says:

  Die zien er echt super lekker uit!

 4. Berend Meems says:

  Laatst deze saus ook geprobeerdmet karbonades. Na een nacht marineren heb ik de karbonades gegaard in de rookoven (hickory). Fantastisch lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close