Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Snickerdoodles met karamel
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Rusttijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
25
minuten
min
Servings:
16
stuks
Equipment
elektrische (hand)mixer
Ingredients
Koekjes:
375
g
bloem
1
tl
bakpoeder
1
tl
baksoda
1
tl
citroensap
1/2
tl
zout
225
g
roomboter
- zacht
200
g
kristalsuiker
125
g
lichtbruine basterdsuiker
2
eieren
1
tl
vanille-extract
8
Werther's Soft caramels
Kaneelsuiker:
50
g
kristalsuiker
1
tl
kaneelpoeder
Instructions
Doe alle ingrediënten, m.u.v. de Werther's in de kom van de keukenmachine en kneed het geheel tot een egaal en zacht koekdeeg.
Pak het koekdeeg in plasticfolie in en laat het een uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Snijd de Werther's Soft Caramels een keertje doormidden.
Vorm 16 bolletjes van het koekdeeg en druk in ieder koekje een karamelsnoepje.
Schep de kristalsuiker en kaneelpoeder door elkaar. Wentel de koekballetjes door de kaneelsuiker.
Verspreid de koekballetjes over de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte, de koeken lopen namelijk uit! Gebruik eventueel twee bakplaten.
Bak de Snickerdoodles in het midden van de oven in 12-15 minuten gaar.
Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze eet.