Voor mijn gevoel was het al een hele tijd geleden dat ik een écht guilty Fastfood Friday-recept heb gedeeld. Een zoet recept welteverstaan. Zo’n eentje waarvan je denkt: boohh, dit is eigenlijk té erg. Zo’n recept dat niet had misstaan in mijn OH MY FOODNESS! kookboek. Hoogste tijd om dat weer eens te doen dus en bij dit recept kun je je afvragen of het brownies zijn. Of cheesecakebars. Of koekrepen. Eigenlijk is het alle drie want deze brownie cheesecakebars met cookiedough bevatten ALLES dat je lekker vindt!
Ik hoor het je denken: eehh, een uur in de oven? Dan zijn de brownies toch gortdroog? Maar nee, zeker niet. Normaal gesproken is 30 minuten meer dan genoeg voor lekker smeuïge brownies, maar omdat je er nu nog eens twee lagen goodness bovenop legt, heb je echt wel even wat langer de tijd nodig om alles te kunnen garen. Bovendien moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat de cheesecakelaag gaar is en tja, die heeft op deze temperatuur toch écht een uurtje nodig.
Dit recept kun je het beste benaderen vanuit cheesecake-perspectief. Hiermee bedoel ik te zeggen dat je de brownie cheesecakebars echt even de tijd moet geven om af te koelen én op te stijven. Doe je dit niet dan zijn de bars a. niet te snijden en b. loopt de cheesecakelaag er tussenuit. Dat is natuurlijk niet wat je wilt en het komt ook de smaak niet ten goede. Echt even geduld dus!
Voor het koekdeeg gebruikte ik overigens bakvaste chocolate chips om te voorkomen dat het chocoladedeeg zou worden. Die koop je tegenwoordig bij Albert Heijn, maar ik heb zelf altijd een grootverpakking in huis. Als je het eenmaal hebt gebruik je het namelijk vaak.
Brownie cheesecakebars met cookiedough
Benodigdheden
- vierkante bakvorm van 20x20 cm
- garde
Ingrediënten
Brownie:
- 125 g boter - in blokjes
- 175 g pure chocolade - in stukken
- 200 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 75 g bloem
- 50 g ongezoet cacaopoeder
- 1/2 tl zout
Cheesecake:
- 400 g naturel roomkaas
- 125 g kristalsuiker
- 1 el bloem
- 1 tl vanille-extract
- 2 eieren
Cookiedough:
- 100 g boter - zacht
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g kristalsuiker
- 1 ei
- 1 t vanille-extract
- 250 g bloem
- snuf zout
- 75 g bakvaste pure chocolate chips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm goed in. Leg eventueel een bakpapiertje op de boden.
Brownies
- Smelt de boter en de pure chocolade in een pannetje.
- Klop ondertussen de suiker en de eieren op en schenk hier al kloppend de gesmolten chocolade en boter bij.
- Voeg de bloem, het cacaopoeder en het zout toe en spatel het geheel tot een egaal beslag.
- Schep het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies 10 minuten voor.
Cheesecakebeslag
- Klop ondertussen de roomkaas met de kristalsuiker, bloem en vanille-extract tot een klontvrij beslag.
- Voeg de eieren toe en spatel deze rustig door het cheesecakebeslag.
- Schenk het cheesecakebeslag op de voorgebakken brownies in de bakvorm.
Cookiedough
- Klop de boter samen met beide soorten suikers op en voeg dan het ei en de vanille-extract toe.
- Doe de bloem, het zout en de bakvaste chocolatechips in de kom en spatel het geheel tot een koekdeeg.
- Laat plukjes van het koekdeeg vallen in het cheesecakebeslag, dit hoeft allemaal niet zo netjes.
- Bak de brownie cheesecakebars met cookiedough 60 minuten in het midden van de oven.
- Laat de cheesecakebars helemaal afkoelen en minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Omg dit ziet er ZO geweldig uit!! Hij staat nu in de oven, kan niet wachten om te proeven!
En, wat vond je ervan?
Het deeg was super lekker en het idee ook maar ik vond hem uiteindelijk erg machtig en droog.. denk dat 180 graden te hoog was op de hetelucht stand. Groetjes Laura