Brownie cheesecakebars met cookiedough
Het beste van drie werelden: brownies, cheesecake én cookiedough. Geloof mij: hier kun je alleen maar gelukkig van worden. De perfecte Fastfood Friday voor de zoetekauw.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Opstijven3 uur uur
Totale tijd4 uur uur 40 minuten min
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brownies, cheesecake, chocolade, chocolatechips, cookiedough, fastfood friday, zoet, zoet recept
Servings: 16 stuks
Brownie:
- 125 g boter - in blokjes
- 175 g pure chocolade - in stukken
- 200 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 75 g bloem
- 50 g ongezoet cacaopoeder
- 1/2 tl zout
Cheesecake:
- 400 g naturel roomkaas
- 125 g kristalsuiker
- 1 el bloem
- 1 tl vanille-extract
- 2 eieren
Cookiedough:
- 100 g boter - zacht
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g kristalsuiker
- 1 ei
- 1 t vanille-extract
- 250 g bloem
- snuf zout
- 75 g bakvaste pure chocolate chips
Brownies
Smelt de boter en de pure chocolade in een pannetje.
Klop ondertussen de suiker en de eieren op en schenk hier al kloppend de gesmolten chocolade en boter bij.
Voeg de bloem, het cacaopoeder en het zout toe en spatel het geheel tot een egaal beslag.
Schep het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies 10 minuten voor.
Cheesecakebeslag
Klop ondertussen de roomkaas met de kristalsuiker, bloem en vanille-extract tot een klontvrij beslag.
Voeg de eieren toe en spatel deze rustig door het cheesecakebeslag.
Schenk het cheesecakebeslag op de voorgebakken brownies in de bakvorm.
Cookiedough
Klop de boter samen met beide soorten suikers op en voeg dan het ei en de vanille-extract toe.
Doe de bloem, het zout en de bakvaste chocolatechips in de kom en spatel het geheel tot een koekdeeg.
Laat plukjes van het koekdeeg vallen in het cheesecakebeslag, dit hoeft allemaal niet zo netjes.
Bak de brownie cheesecakebars met cookiedough 60 minuten in het midden van de oven.
Laat de cheesecakebars helemaal afkoelen en minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.