Roept er iemand sushi? *kijkt verwilderd om zich heen* Nou, bijna… maar net niet helemaal. Deze California Nori wraps zijn het beste te vergelijken met sushiwraps maar dan heb ik de rijst achterwege gelaten. Verder vind je in deze wraps waarvoor ik nori-vellen heb gebruikt in plaats van tortillawraps, alle ingrediënten die je ook tegen zult komen in de welbekende California roll. Mocht je op zoek zijn naar een gezonde lunch, een snelle snack of voor een lekker bijgerecht bij het avondeten dan zijn deze California Nori wraps echt de bom. Sushiliefhebbers kunnen in ieder geval hun geluk op met deze wraps en ik noem mezelf écht een sushiliefhebber. De rijst heb ik in dit gerechtje totaal niet gemist. Het zorgt er weliswaar voor dat de wraps wat minder vullend zijn dan sushi, maar soms is dat ook gewoon hetgeen waar je naar op zoek bent. Natuurlijk kun je met deze sushiwraps naar hartelust variëren he. Ik heb nu dan een California variant gemaakt, maar ik kan me ook voorstellen dat het héérlijk is om tonijnsalade te gebruiken of krokante gamba’s, hmmm… Mocht je deze wraps van te voren willen maken om ze de volgende dag mee te nemen als lunch dan kan dat. Dek ze dan strak af met plasticfolie. De avocado zal wellicht een beetje verkleuren, maar de smaak wordt er zeker niet minder van.
Klik hier als je de video niet kunt zien
California Nori wraps
Ingrediënten
- 5 nori-vellen
- wasabimayonaise
- sesamzaadjes
- 100 gr botersla
- 200 gr surimi
- 1/4 komkommer in reepjes
- 1 avocado in plakjes
Instructies
- Besmeer de nori-vellen lichtjes met wasabimayonaise en strooi de sesamzaadjes hier overheen.
- Verdeel de botersla over het volledige nori-vel.
- Leg de surimi, komkommer en avocado op de onderste helft van het nori-vel.
- Rol de nori voorzichtig op en plak het uiteinde vast met een klein beetje water. Snijd de wraps doormidden en serveer ze met sojasaus.
Lijkt me heerlijk, ik ben echt een nori fan!