Wij zijn bij ons thuis dol op borrelen en plannen regelmatig een ‘snackdiner’ in als avondeten. We bouwen de tafel dan vol met lekkere snacks en eten van alles wat. Een echte borrel is wat ons betreft niet compleet zonder een broodje uit de oven en dit borrelbrood met feta en honing is lekker als je fan bent van de combinatie zout en zoet.
Persoonlijk vind ik feta een van de meest sterke en zoutige kazen. Met een kleine hoeveelheid kom je al gauw een heel eind wat smaak betreft. Zeker als de feta warm wordt gemaakt wordt de smaak nog even iets geïntensiveerd. Door dit borrelbrood met feta naderhand te besprenkelen met honing wordt die intense smaak een beetje gecounterd.
Ik kan me zo voorstellen dat dit borrelbrood heerlijk is om op een zwoele zomeravond te eten. Glaasje wijn erbij, een goed boek of een fijne gesprekspartner… meer heb je eigenlijk niet nodig. Zie je jezelf al zitten?
Mocht je nou denken ‘nou nee, ik ben echt niet van de feta’, probeer dan dit pizza borrelbrood eens. Ook hartstikke lekker en die valt zeker bij iedereen in de smaak.
Borrelbrood met feta & honing
Ingrediënten
- 1 brood naar wens
- 150 g feta - verkruimeld
- 1 el verse tijm
- 2 el honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snij het brood in plakken maar snij niet helemaal door. Het brood blijft aan de onderkant dus aan elkaar zitten!
- Verdeel de feta en de tijm over en tussen de plakken brood.
- Schuif het brood 10 minuten in de oven zodat de kaas zacht kan worden.
- Drizzle de honing direct na het bakken over het warme brood en serveer het brood meteen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.