Viv’s Eetoverzicht week 23/2017

Goedemiddag, zijn we weer! Vanaf nu is mijn eetoverzicht om 14u te lezen en staat die van Sab al sinds vanochtend 7u online. Kleine verandering die we mee hebben genomen tijdens het nieuwe ontwerp van OMF. Voordeel is dat je zo op zondag al lekker op tijd wat inspiratie voor de komende eetweek binnen hebt. Hopelijk bevalt het jullie!

Mijn eetoverzicht van de afgelopen week: zo georganiseerd als ik mijn weken meestal begin, zo absoluut niet georganiseerd was het de afgelopen week. Althans, ik heb mijn best gedaan om me aan mijn planning te houden maar zo ongeveer iedere avond liep wat eten betreft volledig anders dan ik had bedacht. Een rommelige week dus. Ik werkte deze week een dagje extra voor OMF omdat ik die vorige week miste in verband met mijn tripje naar Oostenrijk en maakte mede daardoor veel gerechten voor op de site. Dus, avondeten gepland + eten gemaakt voor OMF = telkens een beetje van alles wat opeten. En restjes opmaken was ook een verstandige deze week, aangezien ik behoorlijke bakken met eten over had. Goed, klaar voor mijn rommeltje van de afgelopen week?

Foto 04 06 17 19 28 21

Zondag

Mijn avond begon op het vliegveld van München want ik vloog om 18:55 terug naar Amsterdam. Op het vliegveld at ik ’s middags gefrituurde garnalen met een dipsausje dus ik had gelukkig niet heel erg honger. In het vliegtuig kreeg ik deze boterham met kaas en kruidenkaas. Prima te doen, niet echt maaltijdwaardig maar ik was er oké mee. Eenmaal thuis (23:30) at ik nog een boterham met pindakaas voordat ik naar bed ging, had toch nog een beetje trek.

Foto 05 06 17 19 17 51

Maandag

Lekker weer zelf koken. Ik maakte een pasta met tomatensaus, courgette, ricotta en pijnboompitjes. Een enorme hoeveelheid dus ik hoefde de volgende dag niet over het eten na te denken.

Foto 06 06 17 18 33 14

Dinsdag

Maar ik had al wel hamburgers uit de vriezer gehaald én ik maakte die dag empanada’s voor OMF. Het werd dinsdag dus van alles een beetje.
Foto 07 06 17 18 49 25

Woensdag deed ik na mijn werk bij P&I snel nog even boodschappen en omdat we om 19u alweer in de auto moesten zitten naar Apeldoorn, had ik heel weinig tijd om te koken. Dat wist ik van tevoren dus ik plande een snelle en makkelijke maaltijd: couscous met paprika, komkommer, witte kaas en citroen.

Foto 08 06 17 19 51 17

Donderdag

Ik was lekker aan de slag voor OMF donderdag en stond veel in de keuken waar ik o.a. deze pizzaquiche maakte. Ik had volledig wat anders gepland voor het avondeten die avond maar om zo’n lekkere quiche zomaar te laten staan… Dus met een beetje couscous van de vorige avond hadden we weer een prima maaltijd.

Foto 09 06 17 16 43 28

Vrijdag

Vrijdag werkte ik weer een dagje voor P&I en ik had bedacht me die avond dan toch echt aan mijn eetplanning te houden. Maar toen ik thuis kwam was ik nog net op tijd om te gaan trainen dus haastte ik me met het avondeten en at dit in de auto op. Een salade van rucola en veldsla, met bacon gebakken in citroen, olijfolie en knoflook, met een geroosterde cashewnoten en avocado. Een goede vuller en prima zo voor het trainen maar als ik thuis was geweest had ik er nog kipspiesjes bij gemaakt.

Foto 10 06 17 19 36 28

Foto 10 06 17 19 36 32

Foto 10 06 17 22 16 02

Zaterdag

Gisteravond reden we naar Woerden. Eindelijk was het nieuwe huis van vrienden Jaap & Marthe helemaal af na een kleine verbouwing dus het was hoog tijd om dat te bewonderen en eens even goed bij te kletsen. Ze hebben een heel fijn terras naast de (nieuwe! jaloers!) keuken dus de barbecue werd uit de kast getrokken en aangestoken. Marthe maakte lekkere gerechtjes on the side: aardappeltjes uit de airfryer (toch eens overwegen zo’n apparaat), courgette en champignons, salade caprese en meloen.  Na aten we een bakje gevuld met aardbeien, vanille-ijs en slagroom. Zo lekker!

We waren vannacht pas rond 1u thuis dus ik heb vanmorgen even goed uitgeslapen, dat was ook wel even nodig na zo’n hectische en drukke week. Leuke dagen hoor, dat wel maar soms mag er van mij wel 80 uur in een dag zitten. En nu kan ik niet wachten om naar buiten te gaan want het is al goed warm en de zon schijnt heerlijk. Hier in Deventer is vandaag een Speciaalbier Festival in het Havenkwartier dus daar zijn wij vanmiddag te vinden. Ik geloof dat er ook foodtrucks aanwezig zijn dus grote kans dat we daar wat eten. Voor de komende week start ik morgen eerst maar eens met het leegruimen van mijn koelkast en wellicht maak ik gerechten die ik voor de afgelopen week had bedacht.

Fijne zondag! X

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Wat een lekkere dingen allemaal! Die pasta lijkt me heerlijk!

  2. Marion says:

    Ik ben erg benieuwd naar de pizza quiche! Ziet er zo lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close