Ik was van plan om vanaf september een beetje richting de herfst te gaan qua recepten, maar halverwege augustus bleek dat het warme weer nog even zou aanhouden. Bovendien had ik totáál nog geen zin in de herfst en wil ik de zomer zolang mogelijk vasthouden. Dus ik besloot nog een aantal fijne (na)zomerrecepten te maken voor deze maand. Eén van die recepten is deze heerlijke Aperol Spritz panna cotta. Samen het Hugo is Aperol Spritz toch wel mijn favoriete zomerdrank met alcohol en daar wilde ik graag iets lekkers mee maken.
Het is wellicht overbodig om te zeggen, maar ik doe het toch maar even: deze Aperol Spritz panna cotta is niet kids of preggo-proof. Er zit Aperol en prosecco in zowel de panna cotta als in de jelly laag bovenop en dat proef je. Wat mij betreft is dit dessert dan ook een prima afsluiter voor een etentje met volwassenen.
Ook fijn: deze panna cotta heb je eigenlijk zo gemaakt. Je hoeft er geen ingrediënten langdurig voor op te kloppen en sowieso komen er relatief weinig ingrediënten aan te pas. Maak het toetje ’s ochtends vast als je ’s avonds eters verwacht en je kunt de glazen zo op tafel zetten. Voor een extra knaller kun je voor het serveren nog een lepel pure Aperol over de panna cotta schenken. Dan knalt de oranje kleur echt uit het glas en sijpelt de drank in de panna cotta zodra je een hap neemt. Lekkeeerrr!
Dol op prosecco? Misschien vind je deze citroen-sorbetijsjes in prosecco dan ook wel lekker als toetje.
Aperol Spritz panna cotta
Benodigdheden
- 4 glaasjes
Ingrediënten
Voor de panna cotta:
- 4 blaadjes gelatine
- 250 ml slagroom
- 250 ml volle melk
- 50 g kristalsuiker
- 1 el Aperol
- 4 el prosecco
Voor de topping:
- 1 blaadje gelatine
- 50 ml Aperol
- 100 ml prosecco
Instructies
- Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
- Doe de slagroom, melk, suiker, Aperol en prosecco in een steelpannetje en verwarm dit tot de suiker helemaal is gesmolten.
- Knijp de zacht geworden gelatine een beetje uit en voeg dit toe aan de ingrediënten in de steelpan. Roer goed door tot de gelatine is gesmolten en schenk dan de panna cotta mix in de glaasjes.
- Zet in de koelkast en laat de panna cotta minimaal twee uur opstijven.
- Week het blaadje gelatine voor de topping weer in koud water.
- Doe de Aperol en Prosecco in een steelpan en verwarm dit.
- Knijp het blaadje gelatine uit en doe deze weer in de steelpan. Roer door tot de gelatine is gesmolten.
- Laat de topping een beetje afkoelen naar kamertemperatuur en schenk deze dan rustig over de panna cotta.
- Zet de panna cotta weer voor minimaal twee uur in de koelkast zodat de jelly bovenop kan opstijven.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.