Aperol Spritz panna cotta
Op zoek naar een 'volwassen' dessert voor na een zomers diner of barbecue? Met deze Aperol Spritz panna cotta zit je gegarandeerd goed!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Opstijven in de koelkast4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 30 minuten min
Gang: nagerecht
Trefwoord: alcohol, aperol, aperol spritz, cocktail, dessert, panna cotta, toetje, zomerdessert, zomerrecept
Servings: 4 stuks
Voor de panna cotta:
- 4 blaadjes gelatine
- 250 ml slagroom
- 250 ml volle melk
- 50 g kristalsuiker
- 1 el Aperol
- 4 el prosecco
Voor de topping:
- 1 blaadje gelatine
- 50 ml Aperol
- 100 ml prosecco
Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
Doe de slagroom, melk, suiker, Aperol en prosecco in een steelpannetje en verwarm dit tot de suiker helemaal is gesmolten.
Knijp de zacht geworden gelatine een beetje uit en voeg dit toe aan de ingrediënten in de steelpan. Roer goed door tot de gelatine is gesmolten en schenk dan de panna cotta mix in de glaasjes.
Zet in de koelkast en laat de panna cotta minimaal twee uur opstijven.
Week het blaadje gelatine voor de topping weer in koud water.
Doe de Aperol en Prosecco in een steelpan en verwarm dit.
Knijp het blaadje gelatine uit en doe deze weer in de steelpan. Roer door tot de gelatine is gesmolten.
Laat de topping een beetje afkoelen naar kamertemperatuur en schenk deze dan rustig over de panna cotta.
Zet de panna cotta weer voor minimaal twee uur in de koelkast zodat de jelly bovenop kan opstijven.