Oeeeh deze orzo met burrata en krokante parmaham bevat zo’n beetje al mijn favoriete ingrediënten om mee te koken. Orzo uiteraard, doperwtjes (mijn favoriete groenten) én burrata. Dat er dan ook nog eens krokante parmaham bij gaat is mooi meegenomen. Voor mij is dit een ultiem lentegerecht, perfect voor de maand mei als je het mij vraagt! Het is een gerecht dat redelijk eenvoudig is om klaar te maken en vanwege de milde smaken vindt hoogstwaarschijnlijk iedereen het lekker. Bij ons thuis in ieder geval wel! Ik maakte een flinke bak, maar tot de laatste korrel ging de orzo met burrata op.
Ik hoop dat ik niet al teveel in de herhaling val, maar aangezien bij ieder recept waarin ik orzo gebruik gevraagd wordt waar je het kunt kopen, gooi ik ‘m er nog maar een keertje in. Orzo wordt bij alle betere supermarkten wel verkocht. Je kunt het tegenkomen als ‘orzo’, maar het wordt ook wel eens ‘riso’ genoemd. Albert Heijn heeft tegenwoordig twee soorten in haar assortiment, eentje van Dececco en eentje van La Molisana. Ik heb ze beide geprobeerd en beide zijn erg lekker.
Overigens zei ik net dat de krokante parmaham mooi meegenomen is, maar deze orzo met burrata wordt wel echt lekkerder als er iets ziltigs bij gaat. Mocht je niet zo van de hammen zijn of parmaham te duur vinden dan zou je ook spekblokjes kunnen gebruiken.
Benieuwd naar mijn andere orzo recepten? Klik dan op de link.
Orzorisotto met burrata en krokante parmaham
Ingrediënten
- 2 el olijfolie om in te bakken
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 300 g orzo
- 400 g doperwtjes - diepvries
- 750 ml groentebouillon
- 15 g verse basilicum - fijngehakt
- klontje roomboter
- 50 g parmaham (plakjes)
- 1 bol burrata
- peper en zout
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot dit goed begint te geuren.
- Doe de orzo en doperwtjes in de pan en schep dit goed om. Bak even 2 minuten mee.
- Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de orzo in 20-25 minuten de bouillon volledig opnemen. Zorg ervoor dat de orzo helemaal gaar is.
- Doe de basilicum en het klontje boter samen met peper en zout in de pan en schep goed om.
- Bak de parmaham in een droge koekenpan tot de plakjes krokant zijn geworden.
- Serveer de orzorisotto met de burrata en parmaham.
Ga terug naar alle risotto recepten
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Het was heerlijk! Dankjewel voor dit fijne, snelle recept!
Wat fijn!