Ga terug
+ servings
Orzorisotto met burrata en parmaham
Recept afdrukken
3.94 van 15 stemmen

Orzorisotto met burrata en krokante parmaham

Deze orzorisotto met burrata en parmaham bevat alle ingrediënten die ik lekker vind om mee te koken. Een ultiem lentegerecht; perfect voor deze mei-maand.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: burrata, doperwtjes, eenpansgerecht, lentegerecht, makkelijke maaltijd, orzo, parmaham, risotto
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 300 g orzo
  • 400 g doperwtjes - diepvries
  • 750 ml groentebouillon
  • 15 g verse basilicum - fijngehakt
  • klontje roomboter
  • 50 g parmaham (plakjes)
  • 1 bol burrata
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot dit goed begint te geuren.
  • Doe de orzo en doperwtjes in de pan en schep dit goed om. Bak even 2 minuten mee.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de orzo in 20-25 minuten de bouillon volledig opnemen. Zorg ervoor dat de orzo helemaal gaar is.
  • Doe de basilicum en het klontje boter samen met peper en zout in de pan en schep goed om.
  • Bak de parmaham in een droge koekenpan tot de plakjes krokant zijn geworden.
  • Serveer de orzorisotto met de burrata en parmaham.