Als ik mijn kinderen ergens blij mee heb gemaakt in de afgelopen weken dan was het wel met deze appeltaartwafels. Nu lag dat waarschijnlijk niet alleen aan de smaak van wafels maar ook aan de naam ‘appeltaart’. Het woord ’taart’ doet mijn kinderen namelijk direct opspringen – haha! In december deelde ik op mijn Instagram al een hele snelle variant van deze appeltaartwafels met de kant-en-klare wafels van Dely Wafels, maar dit is mijn eigen homemade variant. Bij deze appeltaartwafels zit de smaak van de appeltaart daadwerkelijk IN de wafels. Luchtig wafelbeslag met appeltjes, rozijnen, kaneel en een klein beetje gember om het geheel een beetje op te spicen. Zó lekker.
Ik serveerde de appeltaartwafels met gebakken appelpartjes en uiteraard een flinke dot slagroom. Appeltaart zonder slagroom is wat mij betreft niet helemaal af, dus deze wafels zijn dat ook niet. Nu kan ik het me voorstellen dat ontbijten met slagroom wellicht iets teveel van het goede is; strooi er in dat geval een beetje poedersuiker overheen. Ook heel erg lekker!
In het recept raad ik je aan om de wafels direct te eten, want eerlijk gezegd zijn ze dan op hun best. Maar mocht je ze willen bewaren, doe dit dan in de koelkast en verwarm ze in een koekenpan als je ze wilt eten.
Appeltaartwafels
Benodigdheden
- beslagkom
- garde
- wafelijzer
Ingrediënten
Wafels:
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 350 ml (plantaardige) melk
- 50 g gesmolten boter
- 1 ei
- 50 g rozijnen
- 1 appel - geraspt
- snuf zout
Toppings:
- klontje boter
- 1 appel - in partjes
- slagroom
Instructies
- Doe het zelfrijzende bakmeel, kaneelpoeder, gemberpoeder en suiker in de kom. Voeg hier ook een snuf zout aan toe.
- Schenk de melk en gesmolten boter in de kom en doe het ei erbij. Klop het geheel met een garde tot een klontvrij beslag.
- Roer de rozijnen en de appel door het beslag.
- Verwarm het wafelijzer en schep een flinke lepel van het appeltaartwafelbeslag in het wafelijzer. Bak de wafels tot ze gaar zijn, ongeveer 6-7 minuten.
- Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Leg de appeltaartwafels op borden en top af met de gebakken appelpartjes en een flinke dot slagroom.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ziet er heerlijk uit!
Inderdaad