Een hele poos, zeven jaar geleden om precies te zijn…. Zeven jaar mag eigenlijk geen hele poos maar heten hè? Meer een eeuwigheid. In ieder geval: zeven jaar geleden maakte ik al eens een avocadosalade met rivierkreeftjes voor Ohmyfoodness. Hartstikke lekker, perfect voor de zomer ook, maar de salade was wel aan een kleine upgrade toe. En dus bedacht ik speciaal voor de zomermaanden een heerlijke frisse avocadosalade met citroengarnalen. Door uitsluitend frisse ingrediënten te gebruiken, is dit een perfecte zomerse salade om op tafel te toveren op dagen dat het te warm is om uitgebreid te koken. Serveer er vers brood bij en klaar is je makkelijke maaltijd!
Garnalen marineren
Van alle ingrediënten uit deze avocadosalade bevatten de citroengarnalen de meeste smaak. Het is dus aan te raden om een paar uurtjes uit te trekken om ze te laten marineren. Ik gebruikte zelf een hele simpele marinade van olie, knoflook, peterselie en uiteraard citroen. Marineer ze eventueel al de avond van tevoren als je geen tijd hebt om dit op de dag van eten nog te doen. Mocht je het nou compleet vergeten zijn, no worries ik ben ook heel slecht in het daadwerkelijk laten marineren van ingrediënten – haha, zorg er dan voor dat je eerst de garnalen in de marinade zet voordat je de rest van de ingrediënten snijdt. Garnalen hebben maar 5 minuten nodig om te garen en in die tijd blijft de salade echt nog wel lekker knapperig en fris!
Ik weet dat jullie dol zijn op het van tevoren maken van gerechten en het bewaren van leftovers, maar met deze salade wordt dat helaas een beetje lastig. De avocado kleurt, ondanks het citroensap, uiteindelijk toch een beetje bruin en de ijsbergsla wordt slap. Deze salade wil je zo vers en knapperig mogelijk eten dus voeg alle ingrediënten echt pas op het laatste moment samen.
Avocadosalade met citroengarnalen
Ingrediënten
Voor de citroengarnalen:
- 400 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- schil van 1 citroen - geraspt
- peper en zout
Voor de salade:
- 2 avocado's - in plakjes
- 100 g ijsbergsla - in smalle reepjes
- 1/2 rode ui - gesnipperd
- 2 el verse bieslook - fijngehakt
- sap van 1/2 citroen
Instructies
- Doe de ingrediënten voor de citroengarnalen bij elkaar in een kom. Schep even goed om en laat de garnalen 2 uur in de koelkast marineren.
- Verhit een droge koekenpan en bak hierin de garnalen op hoog vuur in 5 minuten gaar.
- Doe de citroengarnalen samen met alle ingrediënten voor de salade in een kom. Schep het geheel luchtig om en serveer de salade direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.