Alcoholvrije Sangria met nectarine & framboos

Ik deelde laatst op Instagram dat ik een alcoholvrije Sangria aan het maken was en daar werd zo veel op gereageerd! Met name met instemmend gemopper overigens want velen van jullie zijn mening dat er nog teveel aandacht wordt besteed aan alcoholische versnaperingen en niet aan non-alcoholische drankjes. Hopelijk kan ik het leed een beetje verzachten want dat je ook hele lekkere drankjes kunt maken zónder alcohol heb ik inmiddels wel laten zien hoop ik. Denk bijvoorbeeld aan deze superzoete passievruchtlimonade, dat vind ik nog steeds dé topper voor dit zomerseizoen.

Wel of niet het fruit eten?

Maar goed, soms wil je wel eens wat spectaculairders op tafel zetten en wat is er nou lekkerder dan een grote kan (alcoholvrije) Sangria.

Sangria doet mij altijd denken aan vakanties naar Spanje van vroeger. Toen wij naar Lanzerote op vakantie waren, ik was toen echt nog heel jong, dronken mijn ouders en andere volwassen reisgenoten regelmatig een kan Sangria bij het avondeten. Ik mocht toen wel een slokje proeven, met name omdat Sangria normaal gesproken echt een licht alcoholisch drankje is. Het fruit daarentegen mocht ik echt niet opeten want daar zou alle alcohol in trekken. Als ik dat dan stiekem wel een keertje deed kan ik me de wrange smaak van de alcohol nog wel herinneren. Vond ik toen niet zo lekker, maar nog altijd vind ik Sangria een goede keuze in de zomer.

Met deze alcoholvrije Sangria heb je geen last van de sterke alcoholsmaak aan het fruit. Het fruit geeft een lekkere frisse smaak af aan het drankje maar je kunt het vervolgens ook prima opeten zonder er steil van achterover te slaan. En dat maakt dit ook een geschikt drankje voor kinderen! En zeg nou zelf: hoe graag had jij als kind met de volwassenen mee willen doen? Het is toch tof dat je hen nu rustig mee kunt laten drinken hiervan!

Geen probleem met alcohol? Op OMF staat ook een lekker recept voor zelfgemaakte Sangria mét alcohol. Probeer dan ook deze witte Sangria eens ter variatie.

Deze alcoholvrije Sangria is overigens ook heel geschikt om Sangria ijsjes mee te maken. Tippie van flippie.

Alcoholvrije Sangria met nectarine & framboos

Alcoholvrije Sangria met nectarine & framboos

No ratings yet

Alcoholvrije Sangria met nectarine en frambozen

Hoewel ik de klassieke Sangria erg lekker vind, heb ik niet altijd zin om alcohol te drinken. Deze alcholvrije Sangria met nectarine en frambozen biedt dan een fijn alternatief. Fris, fruitig en het kan geserveerd worden aan zwangeren en kinderen. Perfect toch?
Porties2 liter
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Benodigdheden

  • een grote kan of fles

Ingrediënten

  • 50 ml frambozensiroop
  • 1 liter verse frambozensap
  • 500 ml bruiswater - met perziksmaak
  • 2 perziken - in schijfjes
  • 100 g verse frambozen
  • 1 citroen - in partjes
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe de frambozensiroop, frambozensap en het bruiswater bij elkaar in een grote kom. Roer dit even door met een houten lepel.
  • Doe vervolgens al het fruit en de ijsblokjes in de kan. Roer nogmaals goed door en zet de kan in de koelkast zodat de smaken even lekker in kunnen trekken.
Keuken: Spaans
Trefwoord: alcoholvrij, cocktail, drankje, frambozen, fruitdrankje, jackfruit, limonade, mocktail, nectarine, Sangria, zomerdrankje, zomerfruit

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

alcoholvrije sangria met nectarine framboos pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close