Gegrilde pompoen met ahornsiroop en feta

Nog altijd vind ik het heerlijk om voor het avondeten wat groenten op een bakplaat te gooien en deze te grillen in de oven. Zo heb ik weinig omkijken naar het avondeten en eten we vaak voedzaam én lekker. Deze gegrilde pompoen met ahornsiroop en feta is ook zo heerlijk voor het avondeten. Door de pompoen door de ahornsiroop te wentelen wordt ‘ie licht plakkerig en heerlijk zoet van smaak en dit gaat weer perfect samen met de ziltige smaak van de feta. Maak het geheel af met geroosterde pompoenpitjes en klaar is je makkelijke bijgerecht.

De pompoenpitten haal je natuurlijk uit de pompoen zelf! Rooster ze in plaats van ze weg te gooien, dat is namelijk hartstikke lekker en simpel om te doen. Je gaat als volgt te werk:

  • Schraap de pompoenpitjes met een lepel uit de pompoen en leg ze in een bakje water. De pompoenpitjes komen bovendrijven terwijl het pompoenvlees naar de bodem zakt.
  • Kook de pompoenbitjes een minuut of 20 in een steelpannetje voor.
  • Dep de pompoenpitten helemaal droog en verdeel ze over een bakplaat. Strooi er zout en een snuf paprikapoeder overheen en roosterde pitjes 15 minuten op 200°C tot ze knapperig zijn.

Ik gebruikte voor dit recept een flespompoen, deze hoef je namelijk niet te schillen voor het roosteren. Gemak dient de mens!

Gegrilde pompoen met ahornsiroop

Gegrilde pompoen met ahornsiroop

No ratings yet

Gegrilde pompoen met ahornsiroop en feta

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Waar te bewaren verpakt in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

  • 1 hele flespompoen - in grove stukken
  • 2 rode uien of sjalotten - in grove stukken
  • 3 el olijfolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 50 g feta
  • verse bieslook naar smaak
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe de stukken pompoen en ui in een kom en voeg hier de olijfolie en ahornsiroop aan toe. Schep het geheel goed om.
  • Verdeel de pompoen en ui over de bakplaat en rooster de groenten 35 minuten of tot de pompoen helemaal zacht is.
  • Verdeel direct de feta en geroosterde pompoenpitjes over het gerecht, alsmede een hoeveelheid verse bieslook naar smaak.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gegrilde pompoen met ahornsiroop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close