Ik maak nooit rösti. Jullie wel? Ik niet. Maar ik ga het vaker doen! Want het is helemaal niet zo ingewikkeld en het is dus hartstikke lekker. Zeker deze variant waar ik cheddar en bosui aan toegevoegd heb. Ja ik zeg het maar gewoon want het leek me een goed idee, om dit bijgerecht nog wat extra smaak te geven en het pakte goed uit. Niet teveel ui, niet te zuinig met de kaas en de twee vervolgens husselen met een lekkere hoeveelheid geraspte aardappel. Eitjes erdoor en bakken in de pan. Kind kan de was doen en los van het schillen van de aardappels, staat dit gerecht in een handomdraai op tafel. Lekker met een dot Griekse yoghurt erop, voor een beetje frisheid.
Rösti met Cheddar en Bosui
Benodigdheden
- Foodprocessor of rasp
Ingrediënten
- 750 gram iets kruimige aardappelen
- 2 eieren
- 150 gram cheddar geraspt
- 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
- peper
- zout
- roomboter om in te bakken
- een dot Griekse yoghurt
Instructies
- Schil de aardappelen en rasp ze met behulp van een foodprocessor. Of als je die niet hebt met een rasp, alleen heb je er dan wat meer werk aan.
- Meng de aardappelrasp met de twee eieren, cheddar, bosuitjes en peper en zout.
- Verhit een blokje roomboter in een koekenpan en giet het mengsel in de pan. Verdeel gelijkmatig zodat je een grote pannenkoek krijgt.
- Bak de rösti op middelhoog vuur en keer hem om zodat beide kanten gebakken worden (gebruik hiervoor een bord, leg dit op de rösti en keer dan de pan met bord om en laat de rösti in de pan glijden).
- Klaar? Serveer de rösti dan met een flinke dot Griekse yoghurt.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.