Oosterse kip en papillote + how to

Gerechten en papillote bereiden is een techniek die je niet héél vaak tegenkomt in de Nederlandse keukens. Zonde eigenlijk, want naast het feit dat het helemaal niet lastig is (sterker nog, het kost je amper moeite) is het ook nog eens gezond voor je omdat er geen vet aan te pas komt. De oven en de stoom doen zijn werk en hierdoor is boter of olie onnodig. Lekker light dus en daarom ook geschikt voor mensen die op de lijn letten. Vandaag leg ik je aan de hand van stap-voor-stapfoto’s en een recept uit hoe je en papillote eten bereidt. In dit geval maak ik Oosterse kip en papillote.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 200 gram kipfilet
 • 300 gram Thaise roerbakgroenten
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels Hoisinsaus
 • 1 bolletje gekonfijte gember

1. Snijd de kipfilet in reepjes en meng de Hoisinsaus met de fijngehakte knoflook en de gember. Doe de kipfilet erbij en zorg ervoor dat de kip goed voorzien is van een laagje marinade.

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg twee vellen bakpapier klaar, we gaan nu de pakketjes maken.

en papillote

Leg een vel bakpapier op een schoon aanrecht. Zorg ervoor dat het papier niet kreukt. Je zou hier eventueel ook aluminiumfolie voor kunnen gebruiken, maar bakpapier werkt toch echt het best.

en papillote

Leg de helft van de Thaise roerbakgroenten in het midden van het vel bakpapier. Schep hier bovenop de helft van de gekruide kipfilet. Je kunt dit ook met andere ingrediënten doen, denk bijvoorbeeld aan zalm.

en papillote

Haal de meest verre en dichtstbijzijnde zijden van het bakpapier naar het midden en houd ze aan de bovenkant tegen elkaar aan. Rol vervolgens de twee uiteinden van het bakpapier tezamen naar beneden tot het pakketje aan de bovenkant dicht is gevouwen.

en papillote

Rol de beide zijkanten van het pakketje op en stop ze onder de rest van het pakketje. Op deze manier zorgt de druk van de groenten en de kip ervoor dat het bakpapier niet open kan vouwen.

en papillote

Herhaal de bovenstaande stappen voor het tweede pakketje en leg ze beide op een bakrooster.

3. Schuif het rooster in het midden van de oven en laat de inhoud van de pakketjes in ongeveer twintig minuten compleet gaar worden. Doordat de ingrediënten goed zijn ingepakt wordt de stoom die ze afgeven door de warmte bewaard. In feite worden ze dus in hun eigen sappen en smaken gaar gestoomd.

4. Vouw de pakketjes van bakpapier na twintig minuten voorzichtig open en eet deze Oosterse kip en papillote met een klein beetje mihoen of een frisse salade.

en papillote

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Ik maak wel eens (heerlijk) recept dat op dezelfde manier gaat, maar dan met zalm, ketjap en wat groenten. Wist niet dat het een naam had, maar het is wel heel lekker, snel, makkelijk en gezond!

 2. Joyce says:

  Lijkt me heerlijk!

 3. Roxanne says:

  Ziet er heerlijk uit! En ik denk dat het ook aardig low-carb is, toch?

  1. Sabine Author says:

   Zeker! Als je de mihoen erbij gewoon achterwege laat en het serveert met een salade of iets dergelijks, kan prima!

  2. Tessa says:

   Nou dit recept is helemaal niet LC want er zit suiker in zowel de hoisinsaus als de gekonfijte gember! ;-)

   Groet, Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close