Over smaakbommetjes gesproken, dit zijn ze hoor! Toen ik de vulling maakte had ik niet verwacht dat ze zo ontzettend smaakvol zouden worden, super lekker. Maar wat wil je ook, met best wel wat knoflook (nooit te zuinig mee zijn!) en bosui als onderdeel van die vulling.
Goed, voor deze dumplings haalde ik bij de toko het deeg. Kleine ronde velletjes die ik alleen maar hoefde te ontdooien en voor dit recept heb je er 12 tot 16 nodig. Ideaal die kant en klare deegvelletjes, want ik vind het leuk om zoiets te maken, maar op het moment dat je ook het deeg nog zelf maakt dan ben je wel even bezig. Dit is dus een iets snellere variant.
Terwijl het deeg ontdooide, maakte ik de vulling. Ik sneed alles heel erg klein, zo klein dat je bijna een soort pasta krijgt. Ik heb het even in de pan opgebakken en vervolgens heb ik op de velletjes deeg een kleine eetlepel van de vulling geplaatst. Daarna vouwen en vervolgens bakken in een beetje olie. Serveer ze met hoisinsaus, de lekkerste dip als je het mij vraagt!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Dumplings met zoete aardappel en kastanjechampignons
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 2 cm gember geraspt
- 100 gram zoete aardappel in hele kleine blokjes gesneden
- 100 gram kastanjechampignons in hele kleine blokjes gesneden
- 2 bosuitjes fijngehakt
- 1/2 el komijnpoeder
- 1/4 tl chilipoeder
- dumpingvelletjes
- hoisinsaus
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een hapjes- of wokpan en bak hierin heel even de knoflook en gember.
- Voeg de zoete aardappel, kastanjechampignons en bosuitjes toe, roer even door en voeg dan ook het komijn- en chilipoeder toe. Laat dit garen en roer af en toe even door.
- Laat de ronde dumplingvelletjes ontdooien. Als ze ontdooid zijn verdeel ze dan over een vel bakpapier.
- Wanneer de vulling gaar is (aardappel zacht, champignons mooi van kleur) dan kun je starten met het vullen van de dumplings. Schep de vulling uit de pan in een schaal zodat je de pan kunt gebruiken om de dumplings te bakken.
- Leg op de onderste helft van het deeg een kleine eetlepel van de vulling en smeer de rand in met een beetje water. Vouw het vel dubbel en maak vouwtjes terwijl je de dumpling dichtknijpt. Druk de rand goed aan.
- Verhit wat zonnebloemolie in de pan en bak de dumplings mooi bruin. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en serveer ze vervolgens met hoisinsaus.
Ziet er erg lekker uit! Hoeveel dumplingvellen heb ik hiervoor nodig?
Hi Kim, voor dit recept heb je er 12 tot 16 nodig. Maar met een pakje van de toko zit je altijd goed, daar zitten er ontzettend veel in!
Heerlijke vulling van gyoza’s