Koffiemilkshake met kaneelijs en Licor 43 Baristo + WIN!

gesponsord

Ik drink zelf geen koffie maar alles waar een koffiesmaakje aan zit, dat vind ik heerlijk. Chocolade met koffiesmaak? Vind ik de allerlekkerste. Café Noir koekjes? Pikte ik vroeger al van het koffieschoteltje bij mijn moeder. En als ik drie smaken ijs moet kiezen bij de ijsboer, dan heeft één van de drie bollen sowieso een koffiesmaak. Dus ja, we kunnen wel stellen dat ik de smaak van koffie heel erg lekker vind in combinatie met iets zoets. En precies dát heb ik deze keer als basis gebruikt voor een fijne guilty pleasure; koffiemilkshake met kaneelijs én Licor 43 Baristo. Precies, met ook nog een shot likeur erin. En daarmee wordt deze milkshake niet gewoon een milkshake (die een klein beetje over de top is door alles wat ik erin gestopt heb), maar ook een heel goed dessert. Een combinatie van zoet, koffie en een likeur. Alles wat je na een etentje met vrienden nog op tafel wil zetten.

Likeur43Baristo ST 5

Licor 43 Baristo

Nog even over Licor 43. Of eigenlijk; licor cuarenta-y-tres zoals het altijd zo mooi genoemd wordt. Want de originele smaak ken je mogelijk al wel maar in dit recept heb ik die niet gebruikt, maar de nieuwe variant met koffie erin. Licor 43 Baristo. In 2018 gelanceerd en het is een melange van een vernieuwde samenstelling van Licor 43 Original met zeldzame en exotische koffiebonen uit de Canarische eilanden. “Vers geroosterde koffiebonen die harmonieus mengen met rijpe fruittonen, citrus en vanille” zoals ze zelf zeggen. En wat mij betreft dus heerlijk in een milkshake, maar ook zeker puur of in een cocktail. Een veelzijdig drankje eigenlijk, dat uitnodigt om mee te experimenteren.

Likeur43Baristo ST 4

WIN!

Mocht jij nou ook (op jouw manier) aan de slag willen gaan met Licor 43 Baristo, meld je dan vooral aan op de actiepagina en deel jouw recept. Het tofste en lekkerste recept maakt kans op een ballonvaart voor twee personen! OMG!

In samenwerking met Licor 43 ‘Tastes Better Together’ 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Koffiemilkshake met kaneelijs

No ratings yet

Koffie milkshake met kaneelijs en Licor 43 Baristo

Porties1 milkshake

Ingrediënten

  • 125 gram mascarpone
  • 50 ml slagroom
  • 1,5 tl suiker
  • 4 scoops kaneelijs
  • 150 ml volle melk
  • 50 ml koffie
  • 20 ml Licor 43 Baristo
  • 30 mokkaboontjes
  • 25 ml slagroom
  • 1 café noir koekje

Instructies

  • Smelt de mokkaboontjes au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer door elkaar tot een stevig chocoladesausje. Steviger maken? Voeg meer mokkaboontjes toe. Dunner juist? Dan meer slagroom.
  • Mix nu in een staande mixer de mascarpone met de slagroom en suiker tot een gladde room en zet apart.
  • In een blender mix je het kaneelijs met de melk, koffie en Licor 43 tot een milkshake.
  • Voeg nu alles samen; giet de milkshake in een groot glas, daar bovenop leg je voorzichtig met twee lepels de mascarponeroom en maak af met een flinke dot van de chocoladesaus. Verkruimel het café noir koekje erover en serveer met een lepeltje.

Join the Conversation

  1. Sonja Middendorp says:

    Beste Sabine of collega,
    Ik wil heel graag dit recept maken met kerst maar er staat 2 keer (een verschillende hoeveelheid) slagroom bij de ingrediënten in het recept. Bij welke stap moet ik nu welke hoeveelheid toepassen?
    Vast dank voor je hopelijk spoedige reactie.
    Groet,
    Sonja

    1. Sabine says:

      Hoi Sonja, de 50ml voeg je toe aan de mascarpone; de 25 ml aan de mokkaboontjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close