Zodra het zonnetje zich laat zien en de temperatuur wat aangenamer wordt krijg ik zin in twee dingen: witte asperges én Caprese. Caprese is al sinds jaar en dag mijn favoriet en het liefst zet ik de heerlijke salade op tafel bij iedere barbecue en eet ik iedere dag een broodje met buffelmozzarella, pesto en tomaat. Zálig en het bezorgt mij instant een zomers gevoel. En toch begon er iets te kriebelen, ik wilde graag eens een twist maken op Caprese. Niet altijd maar die standaard pesto met tomaat en mozzarella maar iets anders, misschien wel iets exclusievers. Nu at ik dit jaar voor het eerst ooit Burrata, ja sorry – ik geloof het zelf bijna ook niet, en ik werd onmiddellijk verliefd, wauw wat is dat zachte kaasje gemaakt van mozzarella en melk of room heerlijk zeg! Ik besloot dat ik daarmee Caprese wilde maken en uiteindelijk werd het Burrata Caprese met geroosterde cherrytomaatjes. Om je vingers bij af te likken serieus!
Tip: burrata is tegenwoordig gewoon bij Albert Heijn te koop en ik vond deze meer dan prima smaken. Je vindt hem in het verse kaasschap in een plastic kuipje. Mocht je geen burrata kunnen vinden of het niet zo lekker vinden, dan kun je voor deze salade ook prima buffelmozzarella gebruiken.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Burrata Caprese met geroosterde cherrytomaatjes
Ingrediënten
- 200 gr cherrytomaatjes
- 4 takjes verse tijm
- 2 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 1 bol burrata
- verse basilicum
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Ontdoe de cherrytomaatjes van hun kroontjes en was ze onder de kraan, laat ze even uitlekken.
- Leg de cherrytomaatjes op de bakplaat en strooi hier de tijmblaadjes overheen. Bestrooi de cherrytomaatjes met peper, zout en olijfolie en leg de geplette teentjes knoflook tussen de tomaatjes.
- Rooster de cherrytomaatjes nu in 40 minuten helemaal zacht tot ze licht plakkerig zijn.
- Leg de bol burrata voorzichtig op een bord en leg hier de geroosterde cherrytomaatjes en teentjes knoflook bij.
- Besprenkel het gerecht met wat extra vergine olijfolie en scheur er blaadjes verse basilicum overheen.
- Maak het gerecht desgewenst af met een beetje extra peper.
Wat een prachtige foto (van een heerlijk gerecht)!
Hallo, leuk recept! Kunnen de tomatjes ook koud of is het dan minder lekker eenmaal ze zijn afgekoeld?
Ik zou ze in het geval van dit recept warm houden, anders is het hele idee een beetje weg en kun je net zo goed een normale Caprese maken zonder de tomaatjes te roosteren.
Leuk recept!
Maar buiten dat: ik vind het goed dat jij trouw blijft aan de volgers en iedere dag een nieuwe recept plaatst ondanks persoonlijke perikelen (dit is altijd minder, zo burgerlijk!). De nieuwe recepten maken het wel spannend en de reden om altijd terug te komen!
Wat lief dit, dankjewel! <3
Heerlijk recept, ik zou de velletjes v d knoflook verwijderen voor de opmaak van t bord.
Kannik t ook van te voren maken en dan even opwarmen in n warme oven samen met het brood bv
Dat kan, maar ik zou dan bij de eerste keer bakken de baktijd met 10 minuten verlagen. Als je ze dan op gaat warmen garen ze nog een beetje verder. Zo voorkom je dat de tomaatjes te droog worden.