Kun je je nog herinneren dat ik begin december 2017 aanwezig was bij een brainstorm van een nieuw te lanceren merk? Ik kon en mocht er nog niets over loslaten toen, alles was nog ’top secret’ en tijdens deze sessie waren zelfs de verpakkingen van de nieuwe producten nog niet definitief. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en kan ik jullie EINDELIJK vertellen over welk merk het ging. Sinds kort nieuw in de schappen bij Albert Heijn is…. *tromgeroffel* FLORA! Huh? Flora? Ja, Flora! Flora is een nieuwe plantaardige spread, gemaakt met een unieke blend van Shea-, kokosnootolie, amandelpasta en een hintje zout. Geen alledaagse margarine, maar iets anders heel unieks en moois. Flora is 100% plantaardig en natuurlijk, vrij van lactose, kunstmatige geur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en palmolie. Gemaakt met ingrediënten die bijdragen aan ons eigen welzijn en omdat het 100% plantaardig is, is het beter voor het milieu en de dieren dan roomboter. En het fijne is: het is echt belachelijk lekker. Tijdens de brainstormsessie had ik de eer om als een van de eersten in Nederland deze spread te proeven en ik was, samen met de andere deelnemers, echt blown away. Flora is zo zacht, romig en mild van smaak, het heeft voor mij echt de roomboter vervangen op een stukje stokbrood. En da’s best een prestatie.
Omdat we vlak voor Pasen zitten en ik hoop dat jij Flora ook een kans geeft (je krijgt er geen spijt van, trust me, ook echte roomboterliefhebbers gaan hier dol op zijn. En ja, ik weet dat dit klinkt als een reclamepraatje maar het is echt écht heel lekker, I kid you not) maakte ik een heerlijk kaneelbrood met rozijnen voor erbij. Daar krijg je ook geen genoeg van.
In samenwerking met Flora
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Kaneelbrood met rozijnen
Ingrediënten
- 350 gr bloem
- 1 zakje instant gist 7 gram
- 1 el kaneel
- 3 el witte basterdsuiker
- 1 ei
- 150 ml lauwwarme volle melk
- 100 gr margarine gesmolten
- snuf zout
- 250 gr rozijnen
Instructies
- Doe de bloem, gist, kaneel en suiker in een kom. Roer dit even door.
- Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk hier de warme melk in. Voeg 75 gr van de gesmolten margarine toe, het ei en een flinke snuf zout.
- Kneed het geheel met je handen of de keukenmachine tot een soepel, niet plakkerig deeg.
- Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het brooddeeg 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.
- Laat terwijl het deeg rijst de rozijnen in warm water weken.
- Giet na 45 minuten de rozijnen af en dep ze droog met een vel keukenrol.
- Kneed de rozijnen door het gerezen deeg. Vet een cakevorm (of broodbakvorm als je deze hebt) in en leg hier het deeg met de rozijnen in. Dek de vorm af met een theedoek en laat het brood nogmaals 45 minuten rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
- Smeer de bovenkant van het brood in met de rest van de margarine en bak het brood onderin de oven in 30 minuten helemaal gaar.
- Laat het kaneelbrood met rozijnen volledig afkoelen voordat je hem in plakken snijdt.
Heerlijk recept! En ben heel benieuwd naar deze plantaardige ‘boter’. Ik ga het zeker proberen! De margarine die je voor het brood gebruikt, is dat de plantaardige versie van Flora, of traditionele margarine?
Flora is meer bedoelt als topping/smeersel – het is ook eigenlijk bijna te lekker om mee te bakken maar het zou wel kunnen. Voor het brood heb ik margarine van Becel gebruikt.
Wat heerlijk, dol op kaneel dus dit brood moet wel in de smaak vallen.