Bij Piña Colada denk je vast direct aan een cocktail. Dat kan ik je ook niet kwalijk nemen, dat doe ik in eerste instantie namelijk ook. Ik heb speciaal voor de barbecue deze populaire cocktail echter omgetoverd tot een heerlijk recept. Super easy is het maar zo lekker! Als je dol bent op zoete recepten met flink wat pit dan vind je deze Piña Colada barbecue pakketjes heerlijk. Ook als je iets gezonder wilt doen zijn deze pakketjes een goede to go, er komt namelijk geen olie of boter aan te pas. Hoera!
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 200 gram kipfilet
- 100 gram blokjes ananas
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel pittige chilisaus
- sap van een halve limoen
- peper en zout
1. Roer de pittige chilisaus door de kokosmelk en voeg het limoensap en peper en zout toe.
2. Snijd de kipfilet in blokjes en leg deze in de kokosmarinade. Dek de kom af en laat de kip minimaal twee uur in de koelkast marineren.
3. Leg vier vellen aluminiumfolie op het aanrecht en schep in het midden van ieder vel de blokjes kipfilet.
4. Verdeel de blokjes ananas over de kip en voeg hier eventueel nog wat verse kruiden (koriander is lekker als je dit lust) en rode peper aan toe.
5. Vouw de pakketjes goed dicht en gaar de kip vervolgens in 12 – 15 minuten op de barbecue.
Wat een goed idee! Dit ga ik een keer maken!
Ik heb er nooit aan gedacht om zo’n pakketje te maken! Enorm en vooral lekker idee :D
Wat een leuk pakketje!
Wat een ontzettend goed idee, lijkt me echt to die for!
Oh my, klinkt heerlijk! Ik ben dol op ananas en kokos, en piña colada!