5x verre bestemmingen voor herhaling vatbaar

Er zijn veel mensen die het doen: ieder jaar naar dezelfde bestemming vliegen of ieder jaar naar dezelfde camping op vakantie gaan. Ik zou dat zelf niet kunnen, de wereld heeft zóveel moois te bieden. Eigenlijk teveel om in één mensenleven te zien als je het mij vraagt en dus probeer ik zoveel mogelijk te zien. Persreizen naar landen waar ik nog nooit ben geweest grijp ik eigenlijk altijd aan en ook als Tim en ik op vakantie gaan vinden we het leuk om verder te kijken dan bijvoorbeeld alleen Europa. Vandaag verzamel ik mijn vijf favoriete verre bestemmingen waar ik al eens ben geweest, maar waar ik graag nog eens heen zou gaan. Deze vind ik echt voor herhaling vatbaar.

Amerika

Amerika

1. Amerika

Laat ik beginnen met een vrij oneerlijke keuze: Amerika. Amerika is zó groot, ook al ga je er ieder jaar heen dan zul je constant iets nieuws ontdekken. Amerika staat bij ieder lijstje dat we maken bovenaan. We zouden er graag eens willen roadtrippen, de natuurparken willen bezoeken en Miami willen zien. Op dit moment ben ik in Las Vegas geweest, hebben we een deel van Los Angeles gezien en zijn we twee keer in New York geweest. De laatste keer Amerika was afgelopen december, een citytrip van bijna een week naar New York. Toen ik thuiskwam dacht ik dat ik het wel even had gezien, die stad. Maar ondertussen ben ik van dat idee alweer teruggekomen. New York is een stad die me blijft trekken, ik zou er ieder jaar wel heen willen.

Death Valley, Texas en de Grand Canyon staan momenteel het hoogst op mijn bucketlist om te bezoeken denk ik. Al zou ik als je me de tijd geeft een lijst van tientallen A4’tjes kunnen maken. Amerika heeft voor mij alles: natuur, cultuur, lekker eten en de mensen zijn er onwijs aardig. Zonder twijfel mijn favoriete verre bestemming.

Japan

Japan

2. Japan

Hoewel ik net een paar weekjes terug ben uit Japan weet ik zeker dat ik hier nog eens naar toe wil. De hele cultuur trekt me en de mensen zijn er zo vriendelijk. En laten we daarbij vooral het eten niet vergeten. Oh lordie lord… Fukuoka en Kagoshima heb ik nu wel gezien. Deze steden zijn niet al te groot dus ik verwacht niet dat ik daar de volgende keer nieuwe dingen ga zien. Echter heeft het zuiden van Japan me wel heel nieuwsgierig gemaakt naar meer. Zo staan Nagasaki, Osaka en Kyoto inmiddels op mijn lijstje. En Tokyo, voor die stad kun je wel een week uittrekken als het niet meer is. Aangezien ik er maar twee dagen ben geweest moet ik er zeker nog een keer heen. Ondanks mijn korte tijd in de stad heeft het wel dusdanig indruk op me gemaakt, dat ik het voor herhaling vatbaar vind.

Bali

Bali
3. Bali

Ik vond Bali echt zo’n bestemming die even moest bezinken. De eerste twee dagen dat ik op dit Indonesische eiland was wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moest vinden. Maar ja, we waren moe van de lange reis en zagen voornamelijk het strand. En laten we eerlijk zijn: voor het strand hoef je niet per se naar Bali. Maar ga je verder kijken en het eiland ontdekken, dan zie je pas hoe prachtig het is. De uitgestrekte groene rijstvelden, de prachtige watervallen en de honderden tempels. Als liefhebber van zowel natuur als cultuur kon ik mijn ei op Bali wel kwijt. Aangezien het net een halfjaar geleden is dat ik er ben geweest staat het niet op mijn korte termijn bucketlist, maar over een jaar of vijf zou ik er zeker nog eens heen willen.

Thailand

Thailand

4. Thailand

Thailand heeft een speciaal plekje in mijn hart. Inmiddels ben ik er twee keer geweest (een keer langdurig voor stage en een keer op persreis), maar ik zou er zo weer heen gaan. Bangkok heb ik inmiddels wel gezien, die stad zou ik de volgende keer puur gebruiken als aankomst- en vertrekplek. Tijdens geen van mijn verblijven in het land ben ik naar het noorden richting Chiang Mai geweest dus dat is een puntje voor de volgende keer. Qua stranden vind ik Thailand fantastisch, zeker als je naar de zuidelijke eilanden vertrekt. Witte zandstranden, helderblauw water… Het is er fantastisch om met een goed boek onder de palmbomen te liggen. Maar de vele tempels die het land rijk is bieden cultuursnuivers ook voldoende afleiding. De tempels in Thailand behoren overigens tot de mooiste die ik heb gezien.

Curacao

Curacao
5. Curaçao

En tot slot Curaçao, ook hier ben ik afgelopen jaar geweest. Curaçao staat bekend als een typisch toeristische vakantiebestemming en toch ben ik een beetje verliefd geworden op het eiland. Ook hier vind ik de mensen enorm vriendelijk en leuk, maar wat ik fijn vind aan Curaçao is dat het zo veelzijdig is. Willemstad is dankzij haar kleurrijke gebouwtjes echt de moeite waard, maar Shete Boka en de vele stranden mogen ook niet overgeslagen worden. Voor het eten hoef je niet naar Curaçao, maar dat neem ik voor een keer graag voorlief.

Welke bestemmingen vind jij echt voor herhaling vatbaar?

Join the Conversation

 1. Ik ben meer dan 20 jaar geleden in Amerika geweest aan de west kust. Daar zou ik graag nog een keer naar terug gaan maar dit keer met mijn vriend.

  Verder ga ik liever naar nieuwe bestemmingen, zoveel te zien in de wereld. Volgende week voor de eerste keer naar Sardinië.

  1. Sabine Author says:

   Oh, lekker zeg. Veel plezier alvast!

 2. Margot says:

  Ik zou zeker nog vaker naar Amerika willen. Ik ben er nu twee keer geweest, maar er valt nog zoveel te zien! En dit jaar ga ik voor de tweede keer naar Bali (onze honeymoon!

 3. Jolanda says:

  De Verenigde Staten is een superbestemming, maar inderdaad groot en divers. Niet de Grand Canyon maar het qua bezoekersaantallen kleinere Canyonlands heeft mijn hart gestolen. Of Glacier NP in Montana of Olympic NP in Washington (de staat, niet de stad) en aangezien Hawaii ook tot de VS hoort… strand, vulkanen; check! Ik zou graag op herhaling gaan… En vergeet Canada niet!

 4. Zeker mijn droom om ook een keer naar zulke mooie bestemmingen te kunnen!

 5. Pauline says:

  Ik ben nog niet buiten europa geweest en wil al een tijdje heel graag naar Thailand. Zeker nu ik dit artikel heb gelezen! Toch maar eens goed gaan sparen.

 6. Rachel Kromdijk says:

  Thailand en Bali lijkt mij ook zo mooi! welk land moet ik kiezen help mij even! ik ga dit jaar voor het eerst samen met iemand op vakantie.. een keer niet met mijn ouders, dit keer met mijn vriend! Wij houden wel van dingen bezoeken, bekijken, niet van teveel drukte, een mooi strand met blauw water, niet al te duur onder de 800 p.p. voor 8/9 ongeveer en lekker weer natuurlijk.. in de periode van augustus word het denk ik! ik weet niet wat mooi en goed te doen is (welk land)

 7. Wendy says:

  Wat een herkenbaar lijstje. Wij zijn ook helemaal verliefd op Amerika en gaan dit jaar Curacao een keer verkennen :) Lekker chillen, maar toch nog wat te doen.
  Thailand en Bali willen we zeker nog heen, maar twijfel ook nog beetje over deze bestemmingen. Net wat je zegt, toch een beetje wennen misschien de eerste dagen. Niet te vergelijken met bv Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close