Guilty pleasure alert! Pindakaas is de laatste tijd niet meer wég te denken. Waar het voorheen vooral door Amerikanen overal voor werd gebruikt en hier het vooral diende als broodbeleg, is dat al lang niet meer het geval. De snacks, koekjes, ijsjes en andere desserts met pindakaas als hoofdingrediënt domineren de schappen in de supermarkt. Tot ons grote geluk overigens want wij zijn dol op pindakaas. In de video van vandaag ga ik aan de slag met een hele heftige guilty pleasure waar zowel chocolade als pindakaas de hoofdingrediënten zijn. Chocolade en pindakaas gaan goed samen, dat hebben we al eens laten zien met deze peanutbuttercupfudge en deze peanutbutter hot chocolate. De combinatie van chocolade en pindakaas in deze pindakaas-chocolademousse is minstens zo briljant. Machtig maar érg lekker.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Pindakaas-chocolademousse
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 200 gr kristalsuiker
- 200 gr melkchocolade
- 200 gr pindakaas
- snuf zout
Instructies
- Klop de slagroom samen met de kristalsuiker stijf. Smelt ondertussen de melkchocolade en laat deze lichtjes afkoelen.
- Voeg de helft van de opgeklopte slagroom aan de gesmolten chocolade toe en doe hier een snufje zout bij. Gebruik de andere helft van de slagroom met de pindakaas. Spatel beide mengsels luchtig.
- Schep de pindakaasmousse en de chocolademousse bij elkaar in glaasjes. Zet vervolgens de glaasjes met pindakaas-chocolademousse zo'n 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Dat ziet er wel heel gevaarlijk uit! Mooie foto’s ook!