Toen ik jullie in de eerste helft van dit jaar vroeg naar jullie favoriete plekken om cheesecake te eten, was de plek die veruit het meest genoemd werd Bagels & Beans. Ik ben wel vaker bij Bagels & Beans geweest, maar altijd om bagels te eten. Nog nooit ben ik er gaan zitten voor een kopje koffie, laat staan om een stuk cheesecake te eten. Maar dat zóveel van jullie zo enthousiast konden vertellen over hun cheesecake, wekte mijn nieuwsgierigheid. Ik nam contact op met Bagel & Beans en mocht bij hun vestiging in Heerhugowaard komen filmen. Vandaag deel ik de laatste video uit de OMF Cheesecaketour met jullie en maak ik samen met Puck de oh zo bekende cheesecake, of is het stiekem geen cheesecake..? Uiteraard proef ik hem ook voor het eerst!
Klik hier als je de video niet kunt zien
OMF Cheesecaketour #3: Bagels & Beans
Ingrediënten
- 250 gr Bastogne - verkruimeld
- 200 gr boter - op kamertemperatuur
- 300 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 4 eidooiers
- sap van 1/2 citroen
- 20 gr vanillesuiker
- 1 el bakpoeder
- 90 gr custardpoeder
- 1 kg magere kwark
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C en vet de springvorm goed in.
- Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk deze goed aan met je handen.
- Klop de boter tot deze romig is en voeg vervolgens de suiker en een voor een het ei en de eidooiers toe.
- Spatel tot slot geleidelijk alle andere ingrediënten door het beslag.
- Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Dek de vorm af met plasticfolie en laat hem minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.