OMF Cheesecaketour #3: Bagels & Beans
Servings: 1 taart (26 cm)
- 250 gr Bastogne - verkruimeld
- 200 gr boter - op kamertemperatuur
- 300 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 4 eidooiers
- sap van 1/2 citroen
- 20 gr vanillesuiker
- 1 el bakpoeder
- 90 gr custardpoeder
- 1 kg magere kwark
Verwarm de oven voor op 170°C en vet de springvorm goed in.
Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk deze goed aan met je handen.
Klop de boter tot deze romig is en voeg vervolgens de suiker en een voor een het ei en de eidooiers toe.
Spatel tot slot geleidelijk alle andere ingrediënten door het beslag.
Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Dek de vorm af met plasticfolie en laat hem minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.