Ik hoop maar dat je nog geen plannen had voor een kerstdessert of dat je nog niets had bedacht voor bij de koffie. Mocht dit wel het geval zijn dan weet ik zeker dat ik je van gedachte ga laten veranderen want de Monchoutaartrepen met bosbessen die ik vandaag met je ga delen zijn echt gruwelijk. Gruwelijk lekker welteverstaan. Nu is dat voor een monchoutaartliefhebber als ik ook niet heel erg lastig, ik zou zo’n taart het liefst compleet verslinden met alle gevolgen van dien. Toch was ik wel een keer klaar met die typische ronde monchoutaart en daarom bedacht ik deze taartrepen. Serveert net even iets leuker en maakt deze taart ook instant geschikt als kerstdessert. Normaal gesproken maak ik mijn monchoutaart altijd met vlaaivulling maar deze keer koos ik voor de Bosbessenjam van Hero. Vond ik net even iets feestelijker en de donkere jam steekt zo lekker af bij de witte monchoulaag. Strooi er na het aansnijden wat geraspte kokos overheen en je hebt direct een sneeuwachtig effect, super gezellig!
Goed, ik zou nog veel meer kunnen vertellen over deze monchoutaartrepen maar eigenlijk moet je gewoon naar het recept kijken en direct de keuken in duiken.
Mocht je op zoek zijn naar nog wat meer (lastminute) kerstinspiratie, check dan ook even de Hero Jam Studio.
Klik hier als je de video niet kunt zien
In samenwerking met Hero
Monchoutaartrepen met bosbessen
Ingrediënten
- 250 gr Jodenkoeken
- 100 gr ongezouten roomboter
- 250 ml slagroom
- 100 gr witte basterdsuiker
- 1 zakje klopfix
- 200 gr MonChou
- 1 el vanillesuiker
- 1 pot Hero Bosbessenjam
Instructies
- Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met een vel bakpapier.
- Verkruimel de Jodenkoeken met behulp van een foodprocessor of sla ze kapot met een deegroller.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje en schep hier de koekkruimels door.
- Stort vervolgens de bodemmix in de bakvorm en verspreid deze zo evenredig mogelijk. Druk de bodem goed aan met een spatel of achterkant van een lepel.
- Klop voor de taartvulling de slagroom met de helft van de witte basterdsuiker en het zakje Klopfix stijf.
- Klop ondertussen in een andere kom de Monchou met de vanillesuiker en de rest van de witte basterdsuiker romig.
- Spatel de stijfgeklopte slagroom rustig door het Monchoubeslag en stort het geheel in de bakvorm. Verdeel het beslag evenredig over de hele bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Schep de Hero Bosbessenjam over de Monchoulaag en verspreid de jam voorzichtig.
- Zet de bakvorm minimaal 2,5 - 3 uur in de koelkast om de Monchoutaart op te laten stijven en snijd hem daarna in repen.
- Bewaar de Monchoutaartrepen afgedekt in de koelkast.
Oh die zijn lekker die ga ik zeker maken misschien dat het zelfs al voor kerst gemaakt en op is.
Een vraagje wat betreft de ingrediënten:
Gebruik je voor de monchou een bakje/kuipje of gebruik je die pakjes in wikkel? en wat is het verschil daarin?
Daar zit geen verschil in, alleen in gewicht :) Het maakt dus niet uit welke je gebruikt.
Oke, dankjewel! Ga het dit weekend maken voor bij de koffie/thee:)!
Kan je ze 1 dag van te voren maken en dan eten op 1e kerstdag?
Ja hoor, dat kan prima!