Marmertaart met witte chocoladeglazuur

HIEP HIEP! It’s my birthday! 32 kaarsjes blaas ik vandaag alweer uit. Jarig zijn op 5 mei voelt toch altijd wel een beetje bijzonder. Het hele land viert feest en er is altijd wel iets te doen. En toch vier ik mijn verjaardag niet echt vandaag, haha. Ik ben daar nooit echt van geweest en had er dit jaar niet zo heel veel zin in. Ik ben vandaag dan ook gewoon aan het werk en wellicht dat we vanavond nog met z’n viertjes ergens gaan eten. Gewoon lekker rustig aan. Traditiegetrouw deel ik wél een lekker taartrecept met je vandaag en dit jaar maakte ik een Marmertaart met witte chocoladeglazuur!

Marmercake kennen we natuurlijk allemaal en ik geloof dat die cake echt een publieksfavoriet is. Het leek mij dus wel een leuke uitdaging om die alom bekende cake om te bouwen tot een lekkere taart en, spoiler alert, daar ben ik wel in geslaagd. De taart bestaat uit twee lagen marmercake met daartussen en omheen een lekker zoet glazuur van witte chocolade.

Voor de cake gebruikte ik een mixje van zonnebloemolie en boter zodat de cake zelf lekker zacht en sappig zou worden. Kun je niet aan zonnebloemolie komen of vind je het simpelweg véél te duur, wat ik me helemaal kan voorstellen, gebruik dan 250g boter in het recept en laat de olie achterwege.

Nieuwsgierig naar mijn eerdere verjaardagstaarten? Voorgaande jaren maakte ik onder andere:

Marmertaart met witte chocoladeglazuur

No ratings yet

Marmertaart met witte chocoladeglazuur

Bij een verjaardag hoort een goede verjaardagstaart en deze keer koos ik voor een marmertaart met witte chocoladeglazuur. Niet té zoet en toch een echte publieksfavoriet.
Porties1 taart (20 cm)
Moeilijkheidsgraad gevorderd
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Afkoelen 2 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • 2 springvormen, 20 cm doorsnede
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Voor de cake

  • 125 g boter - zacht
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 300 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 el vanille-extract
  • 325 ml karnemelk
  • 400 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 g pure chocolade

Voor het glazuur

  • 175 g boter - zacht
  • 300 g naturel roomkaas
  • 150 g witte chocolade
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g poedersuiker

Instructies

Marmercakes

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de springvormen goed in.
  • Klop de boter met de olie en kristalsuiker 3 minuten op hoge snelheid. Voeg dan een voor een de eieren en de vanille-extract toe. Schenk ook de karnemelk in de kom.
  • Doe de bloem, bakpoeder en het zout in de kom en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  • Verdeel het cakebeslag in tweeën en voeg aan de ene helft de gesmolten pure chocolade toe. Spatel om tot de chocolade is opgenomen door het beslag.
  • Verdeel het vanillebeslag en het chocoladebeslag over beide springvormen. Swirl de twee soorten cakebeslag met een satéprikker door elkaar.
  • Bak de marmercakes in het midden van de oven in 45 minuten gaar. Laat de plakken cake helemaal afkoelen.

Witte chocoladeglazuur

  • Doe de zachte boter met de roomkaas in een kom. Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg deze samen met het vanille-extract toe aan de boter en roomkaas.
  • Klop het geheel tot een egale mix. Voeg dan de poedersuiker toe en klop deze door het glazuur tot je geen klontjes meer ziet.
  • Smeer de helft van het witte chocoladeglazuur op de bovenkant van één van de plakken cake en leg de andere cakeplak daar bovenop.
  • Smeer de hele taart in met de rest van het witte chocoladeglazuur en zet de taart even in de koelkast zodat het glazuur stevig kan worden en de taart makkelijker aan te snijden is.
Gang: taart
Keuken: Hollands
Trefwoord: chocolade, marmercake, marmertaart, roomkaasglazuur, stapeltaart, vanille, verjaardagstaart, witte chocoladeglazuur

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Marmertaart met witte chocoladeglazuur

Join the Conversation

  1. Elena says:

    Gefeliciteerd met jouw verjaardag! Bijzondere dag inderdaad. Fijne dag met z’n viertjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close