Video: JARIG! + Chocoladefudgetaart met gezouten karamel

Jaaaa, ik ben vandaag jarig! De halve wereld (ok, Nederland) is vrij in verband met Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag en ik ben vandaag jarig. 26 lentes jong ben ik geworden dit jaar. Echt vieren doe ik mijn verjaardag vandaag niet (we vieren samen eind juni een feest(je)), maar Tim en ik gaan vanavond wel lekker uit eten. En natuurlijk kan ik mijn verjaardag op OMF niet voorbij laten gaan zonder een lekker taartrecept te delen. Voor de gelegenheid ben ik aan de slag gegaan met mijn meest favoriete taart allertijden: de chocoladefudgetaart. Zie het taartrecept van vandaag als versie 2.0. Verbeterd, nog veel lekkerder en nog veel fouter. Maar hey, dat mag op je verjaardag. Hoewel het recept bedoelt is voor een klein taartje (20 centimeter), kun je hier aardig wat mensen mee verblijden. Snijd kleine puntjes want dit is een mega machtige taart.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (1 taart van 20cm ∅)

 • 275 gram Oreo’s
 • 125 gram + 30 gram ongezouten roomboter
 • 2 blikjes gecondenseerde melk
 • 250 gram pure chocolade
 • grof zeezout/fleur de sel

1. Breng een grote pan met water aan de kook en leg hier 1 blikje gecondenseerde melk in. Laat dit zeker 1,5 uur koken en zorg ervoor dat het blikje altijd onder water blijft staan. Voeg desnoods extra water tijdens het koken toe wanneer het teveel verdampt.

2. Haal na anderhalfuur het gekookte blikje gecondenseerde melk uit het water en laat ‘em een beetje afkoelen.

3. Maak de bodem van de taart door 125 gram boter te smelten en de Oreo’s fijn te malen. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort het geheel vervolgens in een springvorm. Druk de taartbodem goed aan.

4. Schep de karamel (gekookte gecondenseerde melk) uit het blikje in een bak. Breng de karamel op smaak met het zout. Roer het even goed door en schep vervolgens de karamel op de taartbodem. Strijk de bovenkant glad.

5. Smelt voor de fudgelaag 30 gram boter samen met de pure chocolade. Voeg zodra de boter en chocolade half gesmolten zijn het tweede blikje gecondenseerde melk toe. Roer het geheel goed door tot een egaal mengsel.

6. Schenk de fudgevulling op de karamellaag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en laat de chocoladefudgetaart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Chocoladefudgetaart met gezouten karamel

Join the Conversation

 1. Omg. Dit ziet er zo fout en lekker uit… dat MOET ik proberen!

 2. Daniëlle says:

  Hieperdepiep! Van harte gefeliciteerd!
  Fijne verjaardag.

  De taart ziet er echt mega lekker uit!

 3. Kristel says:

  OMG! Looking good.
  Even checken: het blikje melk voor de bovenste laag moet niet gekookt worden?

  1. Sabine Author says:

   Klopt, alleen voor de karamellaag kook je de gecondenseerde melk.

 4. Kelly says:

  Van harte gefeliciteerd! En deze taart ziet er echt suuper lekker uit!

 5. Gefeliciteerd Sabine! Fijne dag en veel plezier met je etentje. En, de taart ziet er echt waanzinnig uit ;-)

 6. Cheese and Chinese says:

  Gefeliciteerd! ik vind alle karamel per definitie gezouten moet zijn, haha! Is gewoon zo veel bijzonderder/lekkerder!!

 7. Marvin says:

  Van harte gefeliciteerd! Met zo’n taart heb je vast en zeker een heerlijke dag :)

 8. Margot says:

  Gefeliciteerd! En wat ziet die taart ontzettend lekker uit zeg!

 9. Esther says:

  Gefeliciteerdd!! En die taart ziet er zoooo lekker uit!

 10. Leonie says:

  Happy birthday, Sabine! Die taart ziet er heel lekker uit, maar wel een beetje te machtig voor mij. Ik hoop dat je een fijne dag hebt :)

 11. Debbie Bodewes says:

  Van harte gefeliciteerd! En met zo’n taartje worrt het zeker een feestje!

 12. Eliane Iven says:

  Happy birthday!!!

  Deze taart is echt een dream come true met al m’n favorieten haha! Zeker maken binnenkort :)

  Geniet van je dag!

 13. Van harte!! Geniet van het mooie weer.

 14. Laura. says:

  Gefeliciteerd met je Verjaardag.
  Wens je een heel gezellige dag.

  En super bedankt voor het recept van deze heerlijke taart.

  Groet, Laura.

 15. Héél hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag met een goed jaar! Hele fijne dag vandaag!

 16. lynet says:

  Ohhhhh myy…..
  Ik wist van tevoren natuurlijk dat dit onverstandig is wanneer je een voedingsschema volgt…. Maar ik kon het echt niet laten.
  Wat een heeeeeeerlijke taart, echt alles wat ik lekker vind.
  Ik hou juist van machtige taarten, haha.
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
  Dit recept sla ik op en ga ik voor mijn eigen verjaardag ook maken (september, oke misschien vind ik nog wel een eerdere feestelijke gelegenheid waarvoor ik hem kan maken…… Haha)

  1. Hallo Sabine,

   Kan dit recept ook met gewone natural bisquits als bodem. Want ik hou nier zo van een oreo bodem

 17. Charlotte says:

  Van harte! Hoop dat je een mooie dag hebt gehad, geniet van je avond!

 18. Petra says:

  omg omg, mijn faco recept maar dan nog beter…
  Nog gefeliciteerd!!

  Ik vroeg me af wat de reden is dat je de bastogne vd “normale chocofudgetaart” had vervangen voor oreo?
  Ik wil deze zoooo graag maken, kreeg wel op mn verjaardag de feedback dat mensen de chocofudgetaart al heeel machtig vonden (en ik snijd altijd al 16-20stukken). Moet dus nog even bedenken hoe / wanneer ik dat ga doen..

 19. Judith says:

  Wat een ontzettend lekkere taart is dit zeg!! Helemaal blij met ’t recept, dankjewel!

 20. Annemarie says:

  Waarom kijk ik dit nou, nu móét ik die taart gewoon maken en er veel te veel van eten :( :( het ziet er zo lekker uit!

  1. Sabine Author says:

   ‘En er veel teveel van eten’ hahaha!

 21. Waaauw! Deze moet (en ga) ik proberen! Zou dit ook werken in een 26cm vorm? Of zou ik ‘m dan nog beter in een brownieblik kunnen maken..?

  1. Sabine Author says:

   Ik zou de taart eerder in een brownieblik maken dan een springvorm van 26cm gebruiken. Anders wordt de taart namelijk wel erg dun.

 22. Caroline says:

  Hoi Sabine,

  Ik wil deze taart graag morgen al maken voor aankomende zondag. Is de taart dan nog lekker of worden de koekjes dan al zacht? Ik zat eraan te denken om hem met bakblik en al in de koelkast te bewaren met vershoudfolie er overheen. Ik hoor graag van je. Thanks!

  Groeten, Caroline

  1. Sabine Author says:

   Als je hem vandaag maakt voor zondag kan dat prima. Deze taart blijft heel lang goed :)

 23. Caroline says:

  Oke top! De melk staat al te pruttelen. ;)

 24. Caroline says:

  Hoi! Hij is er goed gelukt en heb er ook een blog over gemaakt. :) Uiteraard met een eervolle vermelding voor jouw website. Ik hoorde net dat mijn moeder het laatste stuk heeft ingevroren. Denk niet dat hij dat echt overleefd?

 25. Lieneke says:

  O o, ik heb deze dus vanmiddag gemaakt voor mijn werk morgen, maar toen dacht ik eraan dat mijn ouders morgenavond ook op visite komen en ik het ook zo sneu vind als ze er thuis niet van kunnen proeven en nu ligt er dus weer een blikje te koken voor taart 2. Helemaal verkeerd dat zo’n heerlijke foute taart zo makkelijk te maken is

 26. Heb deze taart al meerdere malen gemaakt, hij is ZO lekker. Kan er geen genoeg van krijgen, geniaal idee!

 27. Heleen says:

  Hij staat hier nu in de koelkast… even paar uurtjes niet in de koelkast kijken, want jammie wat ziet die er lekker uit.

  1. Sabine Author says:

   En? Is ‘ie gelukt?

   1. Heleen says:

    Hij was super lekker en inderdaad erg machtig. Dus vroeg ik me af of je hem ook kan invriezen?

  2. heleen says:

   Heerlijk kan je hem ook invriezen? Mijn zoon keek even treurig om klein puntje taart haha. Maar dat was ook echt genoeg

 28. Naomi says:

  Hoi Sabine, ik wil deze taart voor woensdag maken. Alleen heb ik een melkallergie.
  Kan ik de condenserende melk vervangen voor plantaardige condenserende kokosmelk?
  Deze bijvoorbeeld: https://www.ah.nl/producten/product/wi236461/nature-s-charm-gezoete-gecondenseerde-kokosmelk

  Wordt het effect/smaak dan erg anders denk je??
  Ik hoor graag je mening, anders moet ik een ander recept gaan zoeken

  1. Sabine Author says:

   Dat kan, maar dat beïnvloedt natuurlijk wel de smaak. Je ontkomt niet aan de kokossmaak in de fudge uiteindelijk.

 29. Sylvia says:

  Hi even een vraagje over de karamel oreo taart. Ziet er heerlijk uit! Hoeveel zout moet er in de karamel? Ik hoor het graag

  1. Sabine Author says:

   Zoveel als je wil! Proeven, proeven, proeven.

 30. Karin says:

  Hoi Sabine, vraagje: ik neem aan alleen de koekjes van de oreo, dat witte haal je eruit toch?

  1. Sabine Author says:

   Nee hoor, gewoon de hele koekjes gebruiken. Geen gedoe met het wit eruit halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close