Birthday (confetti) Cake

Yaaay, it’s my birthday! 31 jaren jong ben ik vandaag geworden en dus is het de perfecte dag om een lekkere, vrolijke taart met jullie te delen. Hoe vrolijk zien die confetti-taarten er altijd uit! Ik vind het zo gezellig, al die gekleurde spikkeltjes in het cakebeslag. In Amerika noemen ze dit soort taarten vaak Birthday cakes. Geen idee waarom want volgens mij moet je dit soort vrolijke baksels op ieder moment van het jaar kunnen maken. Ik heb op Ohmyfoodness ooit al eens een ‘Birthday Cheesecake‘ gemaakt en vandaag wil ik jullie laten zien hoe je nou zo’n Birthday cake of confetti taart zelf kunt maken. Het is een hele eenvoudige cake met weinig poespas: lekker cakebeslag en zoete botercrème. Voel je vrij om de taart zelf nog te vullen met bijvoorbeeld jam, vers fruit, chocolademousse of wat je dan ook maar lekker vindt.

Als confetti gebruikte ik overigens de Rainbow Strands van Bakd.nl. Nog steeds is deze confetti niet 100% bakvast, maar we komen een heel eind.

Het recept voor deze Birthday cake heb ik ontleend aan een recept van Butternutbakeryblog.com.

Birthday confetti cake

Birthday confetti cake

No ratings yet

Birthday (confetti) cake

De naam mag dan Birthday cake zijn, maar deze confetti taart is voor al jouw feestmomenten een traktatie. Want hoe gezellig ziet 'ie eruit?
Porties1 taart (26cm)
Moeilijkheidsgraad gevorderd
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 3 uur
Waar te bewaren afgedekt in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer
  • 2x springvorm van 26 cm doorsnee

Ingrediënten

Voor de cake

  • 220 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 400 g kristalsuiker
  • 110 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 250 ml karnemelk
  • 435 g bloem
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 140 g confetti sprinkles + extra ter decoratie

Botercrème

  • 300 g ongezouten roomboter - zacht
  • 500 g poedersuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 3-4 el melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en vet de randen in.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg vervolgens rustig de zonnebloemolie toe.
  • Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook de vanille-extract en karnemelk. Dikke kans dat het mengsel nu gaat schiften, daar merk je straks niets meer van dus geen paniek.
  • Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de sprinkles in de kom en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
  • Verdeel het beslag over beide springvormen, zorg ervoor dat in iedere springvorm ongeveer evenveel beslag zit. Strijk de bovenkant glad en bak de cakes in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
  • Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de springvorm en daarna volledig op een rooster.
  • Maak als de cakes zijn afgekoeld de botercrème. Doe hiervoor de boter, poedersuiker en het vanille-extract in een kom en klop dit tot een klontvrij mengsel. Voeg eventueel wat melk toe als de botercrème te stevig is.
  • Neem één cake en smeer een royale laag botercrème op de cake. Leg de andere plak cake omgekeerd op de zojuist ingesmeerde cake. De onderkant komt hiermee dus boven te liggen.
  • Smeer de hele cake in met botercrème en decoreer hem met extra confetti.
Gang: snacks, traktatie
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: birthday cake, confettitaart, laagjestaart, taart, verjaardagstaart

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Birthday confetti cake

Join the Conversation

  1. Eline says:

    Gefeliciteerd met je verjaardag! Dit ziet er zooooooooo goed uit!

  2. Shevan says:

    Gefeliciteerd!! = )
    En jummm looks good!!

  3. Elena says:

    Hiep, hiep, hoera! Gefeliciteerd! Hopelijk heb jij een leuke dag ondanks huidige situatie.

  4. Soraya says:

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
    Een hele fijne dag vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close