Je kent het wel: drukke dag, spitsuur in de avond, eigenlijk geen zin om te koken maar toch wil je iets lekkers en voedzaams op tafel zetten. Ik heb het zelf in ieder geval altijd enorm. Ik kan heel voortvarend te werk gaan met een eetplanning maar eenmaal op de avond zelf toch nauwelijks meer puf hebben. Er zijn een aantal ‘klusjes’ rondom het eten die ik ook gewoon niet heel erg leuk vind, omdat ze te tijdrovend zijn bijvoorbeeld. Aardappels schillen is daar een van, maar het moeten koken van rijst en/of pasta duurt me ook altijd te lang. I know, luxepaard hier, maar gemak dient de mens en daarom ga ik graag op zoek naar alternatieven die het me net een tikkeltje makkelijker maken allemaal. De kookaardappels van CêlaVíta vallen hier zeker onder. CêlaVíta kennen we allemaal van de krielaardappeltjes maar binnen hun assortiment vinden we ook kookaardappelen. Deze zijn reeds geschild waardoor je dat niet zelf meer hoef te doen én ze zijn kort geblancheerd waardoor de kooktijd ook veel minder wordt. Resultaat: een super snel en toch voedzaam gerecht!
Ik ging zelf aan de slag met Oma’s kruimige aardappelen, aardappelen die perfect zijn om een stamppotje mee te maken. En dat deed ik dus ook. Het leuke aan stamppotten is dat je er onwijs veel mee kunt variëren en deze keer maakte ik doperwten & spinaziestamppot. In plaats van rookworst bakte ik er varkenshaas bij en ik maakte mosterdboter, dat maakt het gerecht echt af. Mocht je nog iets meer pit aan deze stamppot willen geven dat zou je een rood pepertje kunnen toevoegen aan de groenten wanneer je deze bakt, of je voegt een snuf cayennepeper toe om het geheel wat op te spicen. In plaats van varkenshaas kun je ieder stukje vlees of vis gebruiken die jij lekker vindt.
De kookaardappelen van CêlaVíta komen als lekkerste uit de test en het goede nieuws: jij kunt ze geheel gratis proberen! Check de website van CêlaVíta om meer te lezen over deze fijne aardappelen van Hollandse bodem en om ze te proberen.
In samenwerking met CêlaVíta
Doperwten & spinaziestamppot met varkenshaas en mosterdboter
Ingrediënten
- 900 gr CêlaVíta Oma's kruimige aardappelen
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 200 gr bladspinazie
- 200 gr doperwtjes - diepvries
- 1 groentebouillonblokje
- 50 ml volle melk
- 1 el dijonmosterd
- 400 gr varkenshaas
- 50 gr roomboter
- 1 el grove mosterd
- peper en zout
Instructies
- Doe de kruimige aardappelen in een diepe pan en schenk hier vervolgens water bij. Zorg ervoor dat de aardappelen net onder staan. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen afgedekt in 14 minuten gaar.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook aan. Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
- Doe de doperwtjes bij de spinazie in de pan en warm het geheel nog 5 minuten door. Verkruimel tot slot het bouillonblokje door de groenten.
- Laat een klontje boter in een andere koekenpan smelten en bak hierin de varkenshaas gaar. Afhankelijk van de grootte duurt dit zo'n 7 minuten per kant.
- Giet de aardappelen af en voeg hier de volle melk en lepel dijonmosterd aan toe. Stamp het geheel tot een grove puree.
- Schep de doperwten & spinaziemix bij de aardappelpuree in de pan en roer het geheel goed door. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
- Schep de stamppot in een schaal en snijd de varkenshaas in plakken. Leg deze over de stamppot.
- Smelt tot slot 50 gr boter in een pan en roer hier de grove mosterd door. Schep de mosterdboter over de varkenshaas.