In een korte how-to video maakte ik laats gekarameliseerde ui. Dat is even een (rot)klusje maar het resultaat mag er zeker zijn en bovendien zijn die uien vervolgens multi-inzetbaar. Vandaag gebruik ik ze bijvoorbeeld als ingrediënt voor mijn BBQ pulled chicken wraps. Het barbecueseizoen mag dan wel voorbij zijn, ik krijg geen genoeg van die smaken en ik houd de zomer op deze manier graag nog een beetje vast. Deze BBQ pulled chicken wraps eet ik in de video warm, maar je kunt ze ook prima de avond van te voren al maken en ze de volgende dag goed verpakt meenemen als lunch. Ook koud zijn ze namelijk onwijs lekker! Naast kip en gekarameliseerde ui gebruik ik verder niet zoveel ingrediënten. Dit kleine beetje bij elkaar is namelijk al genoeg voor een smaakbommetje. Fijn toch?
Klik hier als je de video niet kunt zien
BBQ pulled chicken wraps
Ingrediënten
- 150 gr kipfilet
- 1 laurierblaadje
- 1 tl chilivlokken
- peper en zout
- 2 tortillawraps
- 4 el gekarameliseerde ui
- 2 handjes rucola
- 1 geroosterde puntpaprika in reepjes
- 50 gr Cheddar geraspt
- 4 el barbecuesaus
Instructies
- Breng een laagje water in een kleine pan aan de kook en voeg hier de kip, het laurierblaadje, de chilivlokken en peper en zout aan toe. Kook de kipfilet in 15 minuten op laag vuur gaar.
- Beleg ondertussen de wraps met de gekarameliseerde ui, rucola en geroosterde puntpaprika. Strooi hier de geraspte Cheddar overheen.
- Doe de barbecuesaus in een kommetje en pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar.
- Doe de geplozen kip bij de barbecuesaus in het kommetje en schep het even goed om.
- Verdeel de nog warme kip over de wraps en rol deze op. Snijd de wraps doormidden en serveer ze direct of bewaar ze goed verpakt in de koelkast voor de volgende dag.
Oeh dit lijkt me echt heerlijk! Ga het van de week proberen!
Ziet er heerlijk uit!
Oeh dat ziet er heerlijk uit! Ook leuk dat je er een video bij maakt!