Ondanks dat het niet helemaal saladeseizoen is, tover ik hier met enige regelmaat nog rustig een maaltijdsalade op tafel. Voor vanwege het feit dat het een ideale manier is om restjes groente op te maken, omdat het redelijk snel op tafel te zetten is maar ook omdat het lekker gezond is natuurlijk. Met maaltijdsalades kun je uiteraard naar hartelust variëren, ik heb geen flauw idee hoeveel saladerecepten er ondertussen op OMF staan maar het zijn er ongetwijfeld heel veel. Vandaag komt er weer eentje bij en dat is een Aziatische biefstuksalade. Ik at deze salade zelf voor de lunch (hij is ook heel makkelijk om mee te nemen!) maar gezien de hoeveelheid groenten en vlees is hij ook super goed geschikt voor het avondeten. En mocht je nou niet helemaal van het vlees zijn, deze salade doet het ook heel erg goed met tempeh of anders met gamba’s.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Aziatische biefstuksalade
Ingrediënten
- 150 gr biefstuk
- 50 gr rijstnoedels
- 40 gr sugarsnaps
- 15 gr wortel geraspt
- 30 gr cherrytomaatjes gehalveerd
- 45 gr komkommer in plakken geschaafd
- 1 tl sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1/4 tl vissaus
- sap van 1/2 limoen
- 1 bosuitje in ringetjes
- 1 el gebakken uitjes
- verse koriander of peterselie
Instructies
- Bak de biefstuk 3/4 minuten aan weerszijden in een klontje boter tot de buitenkant lekker bruin is gekleurd. Haal de biefstuk uit de pan en laat hem rusten onder een vel aluminiumfolie terwijl je de salade maakt.
- Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ze hierna in een kom.
- Kook ondertussen de sugarsnaps in 5 minuten wat zachter en voeg deze samen met de wortel, cherrytomaatjes en komkommer toe aan de noedels.
- Roer de sesamolie, sojasaus, vissaus en het limoensap door elkaar. Schenk de dressing bij de salade-ingrediënten en schep dit goed om.
- Schep de noedelsalade op een bord.
- Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en snijd hem vervolgens tegen de draad in in plakjes. Leg de biefstuk op de noedelsalade en garneer de salade met de bosuitjes, gebakken uitjes en verse koriander of peterselie.
Oeh.. heerlijk. Blijft lekker zo’n aziatische biefstuk salade, maak hem zelf ook wel eens met klassieke dressing van limoen, palmsuiker en vissaus (en rode peper). Ook erg fijn. Voor nu even geen rauw vlees, dus even geduld.. maar in voorjaar weer lekker zo’n salade maken!
Whoop dit ga ik een keer voor Paul maken!
Vanavond gemaakt, met champignons ipv wortel (die had ik nog staan) en met extra sesamzaadjes. De vissaus die je in de beschrijving noemt maar niet tussen de ingrediënten staat ook weggelaten omdat we die niet hadden, maar het resultaat was er niet minder om! Erg lekker :)