Zoete aardappelsalade met gerookte forel

Binnen onze CrossFit-box zijn we nogal van het uitdelen van recepten. Ik geloof dat minimaal de helft van de mensen OMF wel eens leest, maar ook ik ben altijd enorm benieuwd wat zij thuis maken als ze Paleo eten. Maanden geleden kreeg ik van één van de leden (hoi Viv!) een mailtje met daarin hét recept voor zoete aardappelsalade. Dit is ongetwijfeld het meest populaire recept binnen de box van CrossFit Apeldoorn, vrijwel iedereen heeft het al eens gemaakt. Ik moest er toch echt aan geloven om ook eens deze salade te maken en dat deed ik. Wel maakte ik er een ietwat opgepimpte versie van, want ik wilde hem graag serveren als maaltijdsalade. En zie hier het resultaat: Zoete aardappelsalade met gerookte forel. In één klap snapte ik waarin dit zo’n populair recept is, dit is namelijk zo onwijs lekker!

Wat heb je nodig? (2 personen als maaltijdsalade)

 • 2 handenvol ijsbergsla
 • 75 gram spekblokjes
 • 1 avocado
 • 1 grote zoete aardappel (± 200 gram)
 • 2 eieren
 • 125 gram gerookte forel
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel dille
 • peper en zout
 • olijfolie

1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer een centimeter.

2. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en voeg hier de blokjes zoete aardappel aan toe. Draai het vuur laag en bak de zoete aardappel in ongeveer 20 minuten zacht. Voeg tussendoor eventueel een beetje olijfolie toe wanneer de pan te droog wordt.

3. Was de ijsbergsla en snijd deze in grove stukken, doe de sla in een schaal. Voeg hier de in stukken gesneden avocado aan toe.

4. Kook de eieren tot deze hardgekookt zijn en snijd in stukken. Voeg ook de ei toe aan de sla.

5. Roer de dille door de mayonaise en breng de ‘dressing’ op smaak met peper en zout

6. Schep de nog warme zoete aardappelblokjes samen met de spekjes bij de salade in de schaal en voeg de dressing toe. Schep het geheel goed om tot alles goed met elkaar vermengd is. Verdeel vervolgens ook de gerookte forel over de salade.

7. Serveer de salade direct (lauwwarm is ‘ie erg lekker) of bewaar luchtdicht in de koelkast voor de volgende dag.

Ik denk trouwens dat de hoeveelheden die je maakt met dit recept ook wel genoeg zouden zijn voor drie personen, maar daar vonden wij de salade te lekker voor…

Zoete aardappelsalade met gerookte forel

Join the Conversation

 1. Ellen says:

  Oh, ik hou van gerookte forel! En de combo met avocado is écht to die for!

 2. Nicole says:

  Ooh, zoete aardappel is zo lekker. En met dit zonnetje krijg ik weer zin in salades.

 3. Margot says:

  Dit lijkt me een lekkere en bijzondere combinatie!

 4. Kelly says:

  Super! Dit ga ik vanavond maken, dankjewel voor de inspiratie =)

 5. Sandra Lindeman says:

  Ik ben echt gek op salades met vis! Dus ik krijg alweer honger van het lezen van dit recept!

 6. Judith says:

  Het gerecht gelijk gemaakt en het was heerlijk. Gerecht zou zelfs zonder forel heerlijk zijn. Ik zet hem op mijn favo lijstje.

  1. Sabine Author says:

   Yes! Goed om te horen. Zonder forel kan inderdaad ook heel goed.

 7. Annemieke says:

  Dit was echt heerlijk, ga ik vaker maken!

 8. Marjolein says:

  Het lijkt me heerlijk! Ik hoop dat mijn kinderen dat ook zullen vinden… Wordt vervolgd!

 9. Vandaag gegeten met gerookte paling ipv forel. Góddelijk, een blijvertje!

 10. Eleonora says:

  Nu al twee keer gemaakt, met de peperforelfilet van Aldi
  Ontzettend lekker

 11. Marieke Smidt says:

  Vandaag voor het eerst gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar!

  Ik heb echter de sla vervangen door gekookte sperziebonen (klein gemaakt).

  Volgende keer maak ik de orginele….. dus met sla.

  Het was heerlijk!

 12. Sofie says:

  Heerlijke salade! Ik heb de dressing met griekse yoghurt gemaakt i.p.v. mayonaise, ik vond dat er al genoeg (goede) vetten in zaten met de avocado en vis.

 13. Al wel 10 keer gemaakt en gegeten en nog steeds heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close