Gegrilde knoflooktomaten

Ik ben dol op tomaten als groente en gebruik ze dan ook zeer regelmatig. Koud in een salade, warm door de pasta, als basis voor een saus… Het is zo’n veelzijdige groente! Deze gegrilde knoflooktomaten maakte ik een tijdje geleden op de barbecue en waren zo ongelofelijk smaakvol. Ontzettend eenvoudig om te maken en op de barbecue ook zo klaar. Daardoor vind ik ze perfect om te serveren als bijgerecht.

Persoonlijk vond ik de tomaten heerlijk om zo te eten, maar het is ook een aanrader om ze te serveren op een stukje vers brood. Of gebruik ze als basis voor een salade en maak bijvoorbeeld een variant op deze Caprese met gegrilde tomaatjes. Of joh, als je dan toch bezig bent: gebruik ze om een broodje Caprese mee te maken. Zelfs als je tomaten normaal gesproken een beetje saai vind, ga je de gegrilde knoflooktomaten zeker waarderen.

Het fijne aan deze bereiding vind ik overigens ook dat het niet erg is als je wat minder smaakvolle tomaten hebt. We weten allemaal dat lang niet alle tomaten in Nederland echte smaakbommetjes zijn, maar juist door ze dan te grillen met een knoflookmarinade worden ze hartstikke lekker.

Gegrilde knoflooktomaten

Gegrilde knoflooktomaten

4 van 1 stem

Gegrilde knoflooktomaten

Of je ze nou zo eet als bijgerecht, verwerkt in een lekkere salade of op brood mikt; deze gegrilde knoflooktomaten zijn echte smaakbommetjes en heel eenvoudig om te maken.
Porties8 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag

Benodigdheden

  • barbecue of grillpan

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 4 tomaten - gehalveerd

Garnering

  • extra vergine olijfolie
  • peper en grof zout
  • verse basilicum

Instructies

  • Roer de olijfolie, oregano en het teentje knoflook door elkaar en smeer hier de gehalveerde tomaten mee in.
  • Leg de tomaten met de binnenkant naar beneden richting de kolen of in de grillpan en grill de tomaten tot ze zacht worden.
  • Leg de gegrilde knoflooktomaten op een bord en sprenkel de extra vergine olijfolie, peper en zout er overheen. Garneer met verse basilicum.
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: barbecue, bijgerecht, gegrilde groenten, gegrilde tomaten, groenten, knoflooktomaten, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gegrilde knoflooktomaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close