Mini schuimtaartjes met strooisnoep en kruidnotenkruim

Morgen is het 1 december en dan is toch echt de feestelijkste maand van het jaar begonnen. En ook al is het koud buiten, en zijn de dagen maar kort en vooral heel donker, ik vind dat dus echt genieten. Want die donkere dagen zijn er wat mij betreft gewoon om alles nóg gezelliger te maken. En dat begint dus stiekem al in de keuken. We trappen de decembermaand af met mini schuimtaartjes!

Voor Sinterklaas aanstaande zondag, maakte ik deze schuimtaartjes. Althans, ik maakte ze natuurlijk al eerder zodat jullie ze aankomend weekend kunnen maken. En dat is een aanrader om te doen want ze zien er niet alleen heel gezellig uit, ze zijn hártstikke lekker. En ook nog eens niet ingewikkeld om te maken. Daarbij zou je de gebakjes samen met je kind(eren) af kunnen maken want dat stapelen en versieren is leuk om te doen. Een meringue, laagje slagroom, kruidnotenkruim, nog een meringue erop, weer slagroom en dan versier je hem met kruidnotenkruim en strooisnoep.

Met dit mini-formaatje maak je kleine schuimtaartjes die precies goed zijn voor 1 persoon. En met dit recept kun je er maar liefst 15 maken. Dus lekker voor de hele familie, óf het worden twee gebakjes per persoon ;-)

Wil je de schuimtaartjes van tevoren maken dan kan dat deels. De schuimpjes kun je namelijk prima buiten de koelkast in een afgesloten trommel een paar dagen bewaren. Scheelt je dit weekend weer werk!

Mini schuimtaartjes met strooisnoep en kruidnotenkruim

Mini schuimtaartjes met strooisnoep en kruidnotenkruim

No ratings yet

Mini schuimtaartjes met strooisnoep en kruidnotenkruim

Porties15 taartjes
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Waar te bewaren Afgesloten in de koelkast, maar bij voorkeur zo snel mogelijk (dezelfde dag) serveren.

Benodigdheden

  • oven
  • bakpapier
  • potlood
  • een glas met doorsnede van 5cm
  • (staande) mixer
  • spuitzak of een ziplock bag

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 500 ml slagroom om op te kloppen
  • 3 afgestreken el kristalsuiker (voor in de slagroom)
  • een handje kruidnoten
  • een zak strooisnoep (je hebt niet alles nodig)

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 100 graden – boven- en onderwarmte.
    Teken met een potlood op een vel bakpapier rondjes met een doorsnede van 5cm. Je kunt dit het makkelijkst doen door een glas te gebruiken met ongeveer die doorsnede. Zet deze op het papier, en teken het rondje met het potlood eromheen. Maak zo een aantal rijen naast elkaar, en zorg dat de rondjes elkaar niet raken. Draai het papier vervolgens om en leg het op de bakplaat.
  • Klop met een (staande) mixer met garde, de eiwitten luchtig en voeg in etappes de 200 gram suiker toe. Blijf goed doorkloppen totdat je een stevig eiwitschuim hebt. Stijve pieken? Dan is het stijf genoeg.
  • Open een ziplock bag en zet deze geopend in een groot glas zodat je de zak makkelijk kunt vullen met het schuim. Vul de zak met het schuim en doe de zak dicht (lucht laat je eruit lopen). Duw het schuim naar 1 punt van de zak, en knip de punt er vanaf. Ongeveer een punt van een centimeter.
  • Spuit nu rondjes op de afgetekende cirkels op het bakpapier. Schuif de bakplaat in het midden van de oven voor 2 uur.
  • Wanneer de schuimrondjes bijna klaar zijn, maak je de slagroom. Klop hiervoor de slagroom op met de drie afgestreken eetlepels suiker.
  • Stamp met een pollepel (bijvoorbeeld) de kruidnoten tot kruim.
  • Wanneer de schuimrondjes klaar zijn (en niet warm meer), kun je de taartjes opbouwen: een schuimrondje, een laagje slagroom, wat kruidnotenkruim, een schuimrondje, een laagje slagroom, wat kruidnotenkruim en als laatst een beetje strooisnoep.

Notities

Tip: Voor de slagroom kun je ook een spuitzak maken met een ziplock bag. 
Trefwoord: schuimgebak, schuimtaart, Sinterklaas

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mini schuimtaartjes met strooisnoep en kruidnotenkruim

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close