Gegrilde knoflooktomaten
Of je ze nou zo eet als bijgerecht, verwerkt in een lekkere salade of op brood mikt; deze gegrilde knoflooktomaten zijn echte smaakbommetjes en heel eenvoudig om te maken.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: barbecue, bijgerecht, gegrilde groenten, gegrilde tomaten, groenten, knoflooktomaten, vegetarisch
Servings: 8 stuks
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 1 teentje knoflook - geperst
- 4 tomaten - gehalveerd
Garnering
- extra vergine olijfolie
- peper en grof zout
- verse basilicum
Roer de olijfolie, oregano en het teentje knoflook door elkaar en smeer hier de gehalveerde tomaten mee in.
Leg de tomaten met de binnenkant naar beneden richting de kolen of in de grillpan en grill de tomaten tot ze zacht worden.
Leg de gegrilde knoflooktomaten op een bord en sprenkel de extra vergine olijfolie, peper en zout er overheen. Garneer met verse basilicum.