Vorige week gaf ik het al even aan maar yaay, het is nog steeds mosselseizoen in Nederland! Gek eigenlijk he, of het nou dertig graden is of vriest dat het kraakt, van juli tot april kunnen we genieten van verse mosselen. Vind ik he-le-maal niet erg als groot mosselliefhebber. Tim en ik hebben ontzettend genoten van de Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze die ik vorige week met jullie deelde, maar nog iets meer in mijn straatje liggen deze Zeeuwse mosselen op Thaise wijze. Dit mosselrecept moet je echt proberen als je dol bent op Aziatische smaken en graag wat meer pit aan een gerecht geeft. Dankzij toevoeging van de kokosmelk wordt de saus heerlijk romig maar de groene currypasta en rode chilipeper zorgen voor een lekker pitje. Heel fijn als je verkouden bent bijvoorbeeld. En dat kan ik me goed voorstellen in deze tijd van het jaar!
Alle ingrediënten voor dit recept kreeg ik in een Mossel Maaltijdbox. Lijkt het jou nou ook leuk om aan de slag te gaan met deze Thaise mosselen of de Spaanse mosselen van vorige week, check dan even deze link. Je maakt namelijk 5 weken lang iedere week 10 keer kans op een van de Spaanse of Thaise Mossel Maaltijdboxen. Leuk toch?
Klik hier als je de video niet kunt zien
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Het Nederlands Mosselbureau

Zeeuwse mosselen op Thaise wijze
Ingrediënten
- 1 klontje boter
- 150 gr mix van ui en bleekselderij grof gesneden
- 1 rode chilipeper grof gesneden
- 5 cm verse gember geschild en grof gesneden
- 2 el groene currypasta
- 100 ml droge witte wijn
- 2 kaffir limoenblaadjes
- 1 stengel citroengras gekneusd
- 250 ml kokosmelk
- sap van 1 limoen
- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 1 handvol verse koriander
Instructies
- Smelt het klontje boter in een mossel- of hapjespan. Voeg de ui, bleekselderij, chilipeper en gember toe en stoof dit een paar minuten tot de ui glazig wordt.
- Voeg de groene currypasta toe en bak deze 2 minuten mee.
- Blus het geheel af met witte wijn en doe de kaffir limoenblaadjes en het citroengras in de pan. Schenk ook de kokosmelk in de pan en voeg het limoensap toe. Roer goed door en breng de saus aan de kook.
- Doe zodra de currysaus kookt de Zeeuwse mosselen in de pan. Draai het vuur hoog, doe de deksel op de pan en stoof de mosselen in 5 minuten gaar of tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen tussentijds een keer om zodat alle mosselen open gaan staan.
- Garneer de Zeeuwse mosselen op Thaise wijze met verse koriander en serveer ze vervolgens direct.
Wauw!! Echt MEGA lekker, wij hebben ze net gegeten en ik denk dat ik dit lekkerder vindt dan het originele met crème en wijnrecept.
Love it!