Video: Uienringen uit de oven

Zijn jullie ook zo dol op warme snacks? Het maakt mij eigenlijk niet eens zoveel uit wat ik nou precies voorgeschoteld krijg, maar zodra de snacks uit de frituurpan of oven komen ben ik gelukkig. Nu heeft niet iedereen een frituurpan en kan ik me voorstellen dat je niet altijd zit te wachten op de rommel die een pannetje met olie veroorzaakt. Gelukkig zijn er veel hapjes die naast in de frituurpan ook in de oven bereid kunnen worden. Neem nou deze uienringen uit de oven. Hartstikke lekker, een stuk gezonder dan de uienringen uit de frituurpan en het bespaart je een hoop rommel. Dat is toch ideaal? Het is ook nog eens snel klaar te maken dus ik zeg: proberen die hap!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (± 16 stuks)

 • 2 grote uien
 • 50 gram bloem
 • 1 ei
 • 30 gram Panko broodkruim
 • 1 theelepel specerijen naar wens

1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Pel de uien en snijd deze in plakken. Haal de plakken vervolgens uit elkaar in ringen.

3. Verdeel de bloem, het ei en de Panko over drie schaaltjes en voeg de specerijen die jij hebt gekozen aan de Panko toe. Schep dat even goed om en klop het ei los.

4. Wentel de uienringen door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de Panko. Leg ze verspreid over de bakplaat.

5. Bak de uienringen in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en knapperig. Draai ze halverwege de baktijd een keertje om.

Oja, nog even een tip. Ik at tijdens onze vakantie in New York tweemaal een broodje met pulled pork en tot twee keer toe werden daar krokante uienringen bij geserveerd. Oh my god… gebruik dit recept daar ook eens voor wil je?

Uienringen uit de oven

Join the Conversation

 1. Sarah - Tasting Lifestyle says:

  Ziet er heerlijk uit! Welke specerijen voegde jij bij de panko toe?

  1. Sabine Author says:

   Laat ik zien in de video! :)

 2. Margot says:

  Yum! Ik ga meteen op zoek naar panko!

 3. Cheese and Chinese says:

  Ik ben echt DOL op uienringen, absoluut mijn favoriet om als bijgerecht te bestellen als ik in Amerika ben. Lijkt me een goed idee om ze in de oven te bakken, voel ik me toch iets minder schuldig!

 4. Kelly says:

  Oww heaven!

 5. Danielle says:

  Zalig! Ik heb ze net gemaakt maar dan met broodkruim van een afbakstokbrood.
  Lekker hoor!!

  1. Sabine Author says:

   Goed idee! Lekker :D

 6. Oh my, die zien er lekker uit! Die ga ik dit weekend proberen :)

 7. Anmriej says:

  Net geprobeerd maar een groot drama :-( De Panko bleef absoluut niet aan de uienringen zitten. Enig idee hoe dit kan? Heb precies gedaan zoals in de video. Ik zit nu heel zielig voor de oven te kijken naar een zielig hopen uienringen met hier en daar een kruimel haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close