Video: Gefrituurde Loempia’s

Ik kreeg de afgelopen weken op YouTube onder vrijwel iedere video de vraag of ik een keertje loempia’s wilde maken. Nu heb ik op OMF al een aantal loempia-recepten staan, maar naar mijn idee kunnen dat er nooit genoeg zijn. Ik ben gék op loempia’s, of ze nu gefrituurd worden of vers in rijstvellen worden geserveerd – mij maakt het niet uit. In de video van vandaag wil ik je graag een receptje laten zien voor gefrituurde loempia’s. Zo van de buitenkant lijken ze soms best ingewikkeld, maar de waarheid is dat ze echt super simpel zijn om te maken. Leuk voor een feestje of voor bij het avondeten in het weekend.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (10 stuks)

 • 10 loempiavellen
 • 100 gram glasnoedels
 • ½ prei
 • 1 grote handvol taugé
 • ½ rode paprika
 • 3 plakjes schouderham (broodbeleg)
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 2 eetlepels zoute sojasaus
 • 1 eiwit

Check de video voor de volledige werkwijze!

Gefrituurde loempia's

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Leuke video! Ik wil al een tijdje graag eens zelf loempia’s maken, handig zo’n stap voor stap recept

 2. Merel says:

  Wat voor olie gebruik je om in te frituren? Of wat zou een geschikte olie kunnen zijn? Hier in Hong Kong moet ik namelijk nog wel eens creatief zijn met varianten. Na het zien van het knapperige hapje ga ik ze gelijk vanavond maken denk ik ;)

  1. Sabine Author says:

   Ik heb zelf gefrituurd in zonnebloemolie. Zolang je een neutrale olie kiest (geen olijfolie dus) die ook geschikt is om in te frituren moet het lukken.

 3. Margot says:

  Ik ben gek op loempia’s, dus ik heb er nu helemaal trek in!

 4. Linda Delichef says:

  Haha gelijk heb je, een beetje onzinnig om je om te kleden alleen maar zodat het lijkt dat het een andere dag is. ;)

  Dit ziet er superlekker uit! Ik heb nu ook echt weer zin om loempia’s te bakken. Ik maak ze meestal met een vulling van alleen groente en garnalen of kip. Glasnoedels ga ik ook een keer proberen!

 5. Tamara says:

  Hmm, dat ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close