Video: Appelmoes maken

Het is hilarisch maar waar, maar vroeger lustte ik eigenlijk alleen de appelmoes uit pot. Waar gigantisch veel suiker aan toe was gevoegd en het liefst een appelmoes zonder chunks, want daar werd ik helemaal niet blij van. Zonde eigenlijk en hoewel ik nu nauwelijks meer appelmoes eet, vind ik het wel leuk om zelf te maken. Bij Brenda kwam ik een herfstig recept voor appelmoes tegen en dit deed mij overstag gaan. Op een druilerige maandagmiddag dook ik de keuken in en in no-time rook het hele huis naar vers gemaakte appelmoes met vanille en kaneel. En het recept? Dat deel ik in de onderstaande video met jullie!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 pot van 400 milliliter)

 • 7 Elstar appels (van middelgroot formaat)
 • 3 eetlepels kristalsuiker
 • 1 kaneelstokje
 • merg van 1 vanillestokje
 • klein scheutje water

1. Schil de appels en snijd deze in blokjes.

2. Doe een klein beetje water onderin een pan en doe daar de blokjes appel bij.

3. Voeg de suiker, het kaneelstokje en de vanille toe en schep het geheel even goed om.

4. Kook de appels in 20 – 30 minuten volledig tot moes. Proef tussentijds even (let op: HEET!) om te kijken of er nog extra suiker aan toegevoegd moet worden.

5. Bewaar de appelmoes in een schoongemaakte pot in de koelkast. De appelmoes is zeker een week houdbaar.

Appelmoes maken

Join the Conversation

 1. Karin | la vie de Karin says:

  Oh ik ben echt dol op appelmoes, je brengt me echt op het idee om zelf ook maar eens te proberen te maken! Lekker!

 2. Thefoodiary says:

  Daar gaat eigenlijk super weinig suiker in! Ik ben geen fan van appelmoes maar ik moet zeggen, het ziet er wel heerlijk uit! Lijkt me lekker om ’s ochtends door mn kwark te mengen!

 3. Linda Delichef says:

  Ik eet eigenlijk nooit appelmoes, maar het lijkt me wel heel leuk om een keer zelf te maken. Met lekker veel kaneel!

 4. Eline says:

  Heerlijk, appelmoed! In dit jaargetijde maak ik dat zeker eens per 2 weken!

 5. Margot says:

  Lekker! Ik heb nu al een paar bakken zelfgemaakte appelmoes in de vriezer staan, maar de volgende keer ga ik deze variant met vanille proberen.

 6. Hester says:

  Haha, mijn moeder kookt af en toe een hele pan en dan gaat het, apart ingevroren in boterbakjes, allemaal in de vriezer. Er staat bijna altijd wel een bakje op tafel tijdens het avondeten of in elk geval in de koelkast, maar ik heb er zelf niet zoveel mee. Vind het wel lekker, maar ik snap niet helemaal waarom mensen het bij hun avondeten moeten hebben. Als saus misschien (vroeger prakte ik het altijd door mijn aardappels), maar dan vind ik de zoete smaak vaak een beetje uit de toon vallen moet ik zeggen… Op geroosterd brood is het in elk geval ook lekker heb ik wel eens gehoord, haha.

  1. Hester says:

   Die vanille vind ik overigens wel een goede, maakt het waarschijnlijk net wat spannender!

  2. Sabine Author says:

   Appelmoes op brood? Die heb ik nog nooit gehoord, haha. Lijkt me op zich wel ok?

   Ik at appelmoes altijd bij pittige gerechten. Ik lustte vroeger de chili con carne bijvoorbeeld niet zonder een hele lading appelmoes ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close