Vegetarische pastasalade met gegrilde groenten

Het is altijd heel makkelijk om kip, vis of spekblokjes in pastasalades te verwerken. Als ik naar mezelf kijk zie ik ook dat ik dat negen van de tien keer doe, simpelweg omdat het hele fijne smaakmakers zijn. Maar ik wil je graag laten zien dat het maken van een vegetarische pastasalade ook helemaal niet zo lastig is. Sterker nog, zolang je er maar genoeg gegrilde groenten en andere smaakmakers aan toevoegt, mis je hélemaal niets.

Deze vegetarische pastasalade met gegrilde groenten is lekker fris geworden. Ik gebruik twee kleuren paprika, mais, courgette en rode ui dus ook qua kleurgebruik zit het in deze salade wel goed. Door de hoeveelheid groenten vind ik deze salade ideaal om te serveren als bijgerecht bij de barbecue of om hem te eten als lunch. Zowel koud als (lauw)warm is ‘ie hartstikke lekker en met de hoeveelheid uit het recept kun je wel een paar dagen vooruit. Dit maakt ook dat ik de pastasalade ideaal vind om van tevoren te preppen. Maak hem bijvoorbeeld op zondag en neem hem de rest van de week mee als lunch naar je werk. Eventueel een vers broodje erbij en klaar is kees. Top!

Zin in een pastasalade maar ben je toch op zoek naar iets anders, we hebben inmiddels al een heel scala aan lekkere recepten op OMF staan, dus bekijk die ook zeker.

vegetarische pastasalade met gegrilde groenten

No ratings yet

Vegetarische pastasalade met gegrilde groenten

Pastasalades hoeven niet altijd vlees of vis te bevatten. Deze variant met gegrilde groenten is hartstikke lekker en perfect om te serveren bij de barbecue of om mee te nemen als lunch naar je werk.
Porties1 flinke schaal (4-6 personen)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 gele paprika - in reepjes
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 1 courgette - in plakjes
  • 1 maiskolf
  • 1 rode ui - in partjes
  • 2 teentjes knoflook - gepeld en geplet
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde peterselie

Dressing:

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • peper en zout

En verder:

  • 400 g pasta naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Verdeel de paprika en courgette over de bakplaat. Snijd met een mes de korrels van de maiskolf af en verdeel ook deze, samen met de rode ui en knoflookteentjes over de bakplaat.
  • Sprenkel de olie en peterselie over de groenten. Schep even goed om en grill de groenten vervolgens 25 minuten in de oven.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Giet de pasta af en schep de gegrilde groenten door de pasta. Schep als laatste de dressing door de salade en laat de pastasalade in de koelkast afkoelen.
Gang: bijgerecht, salade
Trefwoord: bijgerecht, gegrilde groenten, maaltijdsalade, pastasalade, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pastasalade met gegrilde groenten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close