Vega: Paddenstoelenburgers

Het is wel weer eens tijd voor een vegetarisch gerecht want heel eerlijk, die komen eigenlijk veel te weinig voorbij. Het is ook vrij lastig moet ik zeggen hoor, met een carnivoor in huis. Echter denk ik dat ik Tim ook wel voor deze Paddenstoelenburgers zou kunnen strikken, mits ik de amandelmeel zou vervangen natuurlijk. Deze burgers maakte ik thuis trouwens toen het programma Man Bijt Hond bij me kwam filmen. De uitzending is of wordt nog uitgezonden deze week dus daar zou je het recept eventueel nog ‘live’ kunnen zien. Wel erg fijn: de geluidsman houdt totaal niet van paddenstoelen maar vond deze burger erg lekker. Score! Hopelijk vinden jullie het ook een geslaagd recept.

Wat heb je nodig? (4 burgers)

  • 500 gram gemengde paddenstoelen*
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 60 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper en zout

*Ik gebruikte zelf een mix van oesterzwammen, cantharellen, kastanjechampignons en portobello’s. 

1. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Hoeft niet netjes, je gaat ze later nog vermalen. Hak ook de knoflook en de ui fijn.

2. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze bijna gaar zijn.

3. Doe een hoeveelheid Italiaanse kruiden naar smaak bij de paddenstoelen en schep nog even goed om.

4. Doe de paddenstoelen samen met de bloem, het amandelmeel, de eieren en wat peper en zout in de keukenmachine en laat deze draaien om alles te vermalen. Het moet een plakkerig maar vrij stevig mengsel worden. Mocht het mengsel nog te vloeibaar zijn, voeg dan wat extra bloem toe.

5. Verhit wederom een beetje olie in de koekenpan en schep hier hoopjes van het paddenstoelenmengsel in. Vorm met de lepel burgers van het mengsel.

6. Bak de paddenstoelenburgers aan weerszijden bruin en serveer ze naar wens op een broodje of met wat sla.

Paddenstoelenburgers

Join the Conversation

  1. Farah says:

    Klinkt lekker! Ik wil ook eens wat vaker vegetarische burgers maken, deze klinkt als een goed idee.

  2. Margot says:

    Ze zien er goed uit, al heb ik nog nooit een vega burger gegeten eigenlijk.

  3. Oww dat ziet er heerlijk uit! Heb je recept snel opgeslagen om uit te proberen, bedankt!

  4. De Beautykoffer says:

    Oeh, dit lijkt mij lekker!
    Die gaat op mijn to bake lijstje!
    X

  5. Felicia says:

    Heb de uitzending van Man Bijt Hond net teruggekeken, leuk item! Dat koppie van Senna ook, heerlijk!

    1. Sabine Author says:

      Haha lekkerding he!

  6. nicole says:

    Deze kende ik nog niet, wel die met bonen/erwten, maar deze komen snel op tafel.

  7. Mirne says:

    Mijn vriend is ook een echte carnivoor, maar eigenlijk klaagt die zelden over de vegetarische gerechten. :D

  8. Ellen says:

    Jam, een goede veggieburger gaat er hier altijd wel in! :)

  9. Dit klinkt echt heel lekker!

  10. Simone says:

    Mijn ouders waren gister Man Bijt Hond aan het kijken en ik herkende je aan je stem nog voor ik had gekeken, haha! Leuk item was het!

    1. Sabine Author says:

      Haha, super leuk! Dankjewel ^^

  11. Diana says:

    Wat een toprecept, ik ga deze opslaan!

  12. Lieve says:

    Ziet er lekker uit, ga ik zeker eens proberen!

  13. Tanja says:

    Zou je dit ook zonder het amandelmeel kunnen maken?
    Wat zou je dan eventueel als vervanging gebruiken, bloem?

    1. Sabine Author says:

      Bloem kan inderdaad heel goed, maar daar heb je wel een stuk minder van nodig om het te laten plakken. Het gaat er eigenlijk puur om dat je een bindmiddel hebt om een burger te kunnen vormen. Blijf dus goed naar het mengsel kijken wanneer je de bloem toevoegt.

  14. Catherine says:

    Delicious and satisfying.

  15. Tosca says:

    Lekker! Waar is het amandelmeel precies goed voor? Kan ik deze achterwege laten?

    1. Sabine Author says:

      Voor smaak en extra binding, maar je kunt het prima achterwege laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close